1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η συνταγή για την αγαπημένη πουτίγκα της βασίλισσας Ελισάβετ


Με την τέταρτη σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς “The Crown” του Netflix στον αέρα, η περιέργειά μας για κάθε τι που συμβαίνει μέσα στο παλάτι έχει χτυπήσει κόκκινο!

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπεύθυνοι του παλατιού δημοσιεύουν συνταγές που αγαπά ιδιαίτερα η βασίλισσα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να νιώσουμε για λίγο κι εμείς royals! Έτσι, μετά τη συνταγή για τα αγαπημένα cupcakes της Ελισάβετ, χθες το παλάτι μοιράστηκε μαζί μας εκείνη για τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.

Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ, τώρα με την καραντίνα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα και να πειραματιστείτε.

Υλικά

250 γρ. σταφίδες

250 γρ. κορινθιακές σταφίδες

185 γρ. σουλτανίνα

150 γρ. λεμόνι/πορτοκάλι γλασέ

250 γρ. ψωμί σε ψίχουλα

90 γρ. αλεύρι

12 γρ. ανάμεικτα μπαχαρικά

2 αυγά

180 γρ. ζάχαρη

275 γρ. μπύρα

40 ml. ρούμι

40 ml. μπράντι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και τα άλλα υγρά υλικά και ανακατεύουμε ξανά. Βουτυρώνουμε το σκεύος για την πουτίγκα και βάζουμε το μείγμα σε αυτό, πιέζοντας προς τα κάτω. Αφού το γεμίσουμε, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Καλύπτουμε το σκεύος με μουσελίνα ή αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και γεμίζουμε τα ¾ με νερό. Αφήνουμε στον ατμό για 6 ώρες και γεμίζουμε ξανά με νερό αν χρειαστεί. Μόλις κρυώσει, το τυλίγουμε καλά και το κρατάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Την ημέρα που θέλουμε να την απολαύσουμε, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες. Βγάζουμε την πουτίγκα από το σκεύος, τη βάζουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @thedinnerladies


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα