1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Η εκθρόνιση του Clean Girl από το Mob Wife Αesthetic


Και ενώ έχουμε περάσει τα τελευταία δύο χρόνια συλλέγοντας όλα όσα χρειάζονται για να υιοθετήσουμε το trend του clean girl (βλέπε Hailey Bieber), και ενώ έχουμε διαβάσει όλα όσα χρειάζονται για το trend της «ήσυχης πολυτέλειας», ήρθε το Mob Wife Aesthetic να τα αλλάξει όλα.

Τα προηγούμενά χρόνια τα trends που κυριάρχησαν στις viral τάσεις της μόδας και της ομορφιάς με τη μινιμαλιστική προσέγγισή τους, φαίνεται να κάνουν στροφή 180 μοιρών προς τον πλουραλισμό και την ένταση.

Από τον πρώτο μήνα του 2024, το TikTok έχει δημιουργήσει μια νέα αισθητική: τη Mob Wife Aesthetic (τη σύζυγο του όχλου). Όλα ξεκίνησαν με την 25η επέτειο του “the Sopranos”, όπου οι Ιταλίδες influencers άρχισαν να ντύνονται όπως στην σειρά, δηλαδή με vintage γούνες, έντονα χρυσά αξεσουάρ και μακριά κόκκινα νύχια.

@mikaylatoninato

I was honestly made for this #mobwife #mobwifeaesthetic #cleangirl #cleangirlaesthetic #mobwifewinter #style #styletips

♬ original sound – mikayla

Όλα οκ μέχρι εδώ. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν Αμερικανίδες influencers πήγαν να υιοθετήσουν το trend. Τότε ξέσπασε και ο πόλεμος… Με τις Ιταλίδες influencers να βάζουν τα γυαλιά στην Αμερικανές influencers που όσο και να το προσπαθήσουν απλά δεν είναι στην κουλτούρα τους. Οπότε το trend αυτό ευνοεί σαφώς τις Ιταλίδες, Αλβανίδες και Ελληνίδες, καθώς υποστηρίζεται λόγω της κουλτούρας και του lifestyle.

Το TikTok αναφωνεί: «Το καθαρό κορίτσι είναι εκτός μόδας, η εποχή της συζύγου της μαφίας είναι εδώ», δήλωση της Kayla Trivieri, content creator με έδρα τη Νέα Υόρκη.

@nicki_andrea

my inner Carmela Soprano is thriving #mobwives #mobwifeera #vintagefur #carmelasoprano

♬ original sound – kayla trivieri

«Φοράμε γούνες όλο τον χειμώνα».

Το hashtag #mobwife έχει πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές την τελευταία εβδομάδα.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά μαζί το trend καθεαυτό.

@ktrivz

Replying to @Caroline.Alex.Cole mob wife fashion 101, class is in session #greenscreen

♬ Bach unaccompanied cello suite “Prelude” – Jianteng

Η κουλτούρα της Mαφίας έχει χρησιμεύσει ως έμπνευση στη βιομηχανία της μόδας, αντλώντας επιρροή από τις οικογένειες του κινηματογράφου κα της τηλεόρασης όπως το The Sopranos, Goodfellas, The Godfather και πολλά άλλα όμοιας αισθητικής.

@paigelorentzen

Thank you @kayla trivieri for giving us the #mobwifesra ❤️✨🖤 Whats your favorite part about this aesthetic? #2024fashiontrends #mobwife #mobwifeera #fashiontrends #mobwifeaesthetic

♬ Surround Sound – JID

Στους άντρες κυριαρχούν τα ροζ δαχτυλίδια του Tony Soprano, ενώ το ύφος και οι αξίες που πρεσβεύει ο Al Pacino στο The Godfather αγαπιέται τόσο που διαμορφώνει χαρακτήρες.

Στις γυναίκες- που συχνά απεικονίζονται ως νοικοκυρές ή ερωμένες – η έμπνευση αντλείται από την Carmela Soprano κυριαρχεί η επιδειξιομανία της πολυτελής μόδας. Ντυμένες πάντα με γούνινα παλτό και πολυεπίπεδα χρυσά κοσμήματα, η όψη της mob woman αποτελεί παράδειγμα μίας φιλόδοξης γυναίκας που ζει μέσα στον πλούτου και  επιδεικνύει την λάμψη της.

Καταλαβαίνετε ότι έρχεται σε άμεση αντίθεση, τόσο με την κοινωνία γύρω μας, όσο και με την αισθητική του clean girl και της ήσυχης πολυτέλειας. Στο Μob Wife trend η πολυτέλεια μόνο ήσυχη δεν μένει. Κραυγάζει, επιδεικνύεται και έχει ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Το στιλ που έχει η κουλτούρα της μαφίας και συγκεκριμένα η σύζυγος μαφιόζων αποθεώνεται, κοπιάρεται και υιοθετείτε από Ευρώπη και Αμερική. Σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας καθ’ όλο το 2024 στα πάντα, αφού διασημότητες όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber το έχουν υιοθετήσει.

@dorothymannine

italian american girlies everywhere chuckling at this trend

♬ original sound – Dorothy Mannine

Τους τελευταίους μήνες τις βλέπουμε ντυμένες με γούνινα παλτό και μεγάλά χρυσά κοσμήματα, πράγμα που θεωρείται σημάδι πως μετά από τα χρόνια του «καθαρού κοριτσιού» και «ήσυχης πολυτέλεια», οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο γκλάμουρ της δεκαετίας του 2010.

Photo via TikTok / @nicki_andrea

Διαβάστε επίσης

Sex and the City: H κρυφή ιστορία πίσω από την tutu της Κάρι που πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή

Τι είναι το «rucking» που κάνει θραύση στο TikTok;


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα