1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης για τον κληρικό της και “σκανδαλώδη δραστηριότητα” που φέρεται να είχε – Thestival


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με αφορμή -όπως αναφέρει- δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σκανδαλώδη δραστηριότητα» κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής

«Κατόπιν δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε «σκανδαλώδη δραστηριότητα» κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε, ότι για το συγκεκριμένο θέμα και μετά την ενημέρωση για την διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά Νομοθετήματα».

Σοκαριστικές καταγγελίες εις βάρος του κληρικού

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκονται καταγγελίες για υφαρπαγή αμύθητων ποσών από δωρητές επιχειρηματίες, ενώ προκύπτουν υπόνοιες και για κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών ατόμων, με επίκεντρο αρχιμανδρίτη.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα