1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Εκλέρ ταψιού με πραλίνα μόνο με 5 υλικά | Συνταγές


Εκλέρ ταψιού με έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα το απόλυτο γλυκό ψυγείου που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα εκλέρ με πραλίνα μόνο με 5 υλικά, πανεύκολο μεν αλλά με εξαιρετική γεύση και υφή γλύκισμα, για να το σερβίρετε στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις.  Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 φακελάκια έτοιμη “Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλιας”
  • 800 ml γάλα πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο, χτυπημένη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ σοκολάτας
  • 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την κρύα χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλο 1 λ περίπου.
  2. Στρώνετε τα μισά σοκολατένια Πτι Μπερ στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού 20×30 εκ. Αδειάζετε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια. Καλύπτετε την κρέμα με τα υπόλοιπα μπισκότα, από πάνω αδειάζετε την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνετε καλά την επιφάνεια.
  3. Ζεσταίνετε την πραλίνα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
  4. Μόλις η πραλίνα γίνει αρκετά πιο ρευστή, περιχύνετε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και μετά σερβίρετε το εκλέρ κρύο, σε κομμάτια. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Εκλέρ ταψιού με πραλίνα μόνο με 5 υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα