1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο Πικάτα (Piccata) με λαζανάκι | Συνταγές



Κοτόπουλο πικάτα (piccata) με λαζανάκι!!! Ένα εξαιρετικό πιάτο που έχει στις ρίζες του στο σνίτσελ, το εθνικό φαγητό της Αυστρίας, το οποίο δανείστηκαν οι Ιταλοί του Βορρά και το έφτιαξαν με σνίτσελ κοτόπουλου και σάλτσα με κάπαρη και λεμόνι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (βασική ιδέα εδώ και εδώ) για ένα να απλό αλλά εξαιρετικά και εντυπωσιακό piccata κοτόπουλο, σε σάλτσα με λεμόνι βούτυρο και κάπαρη. Τέλειο συνδυασμός αν το σερβίρετε με ζυμαρικά. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Λαζανάκι ή Λιγκουίνι
  • 2 στήθη κοτόπουλου φιλέτα, κομμένα οριζόντια στη μέση
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ.σ. βούτυρο + επιπλέον για το ζυμαρικό σας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, ξαλμυρισμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα του ζυμαρικού (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το ζυμαρικό σας να βράσει σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε το κάθε στήθος οριζόντια στη μέση, ώστε να έχετε 4 κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνετε αρκετό αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές. 
  3. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά 2 κ.σ. βούτυρο μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τινάζετε το περίσσιο αλεύρι από τα 2 φιλέτα κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι άλλες 2 κ.σ. βούτυρο και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψουν καλά τηγανίζετε τα υπόλοιπα 2 φιλέτα κοτόπουλου με την ίδια διαδικασία. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε το κοτόπουλο στη πιατέλα.
  5. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ζωμό κότας και τη κάπαρη, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν χρειαστεί ρίχνετε επιπλέον. Μόλις αρχίσει η σάλτσα να παίρνει βράση μεταφέρετε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι (μαζί με τους ζωμούς του από τη πιατέλα), χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5-6 λ περίπου.
  6. Μεταφέρετε το έτοιμο κοτόπουλο πάλι στη πιατέλα και προσθέτετε στη σάλτσα τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύετε, ξύνοντας καλά τη βάση του τηγανιού να “βγούν” κομμάτια ψημένου κοτόπουλου που τυχόν έμειναν στη βάση,  για 1 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Μεταφέρετε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι και το γαρνίρετε με μαϊντανό, ή εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο και να το περιχύσετε με τη σάλτσα του, γαρνίροντας με το μαϊντανό. 
  7. Εν τω μεταξύ σουρώνετε το ζυμαρικό σας, το βουτυρώνετε με επιπλέον ζεστό βούτυρο και το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα, με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο Πικάτα (Piccata) με λαζανάκι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα