1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΙΣΑΙ 25 ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ;!! ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2024- ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ !

ΕΙΣΑΙ 25 ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ;! ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (dypa.gr) 2024- ΑΣΕΠ (asep.gr) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ! – Δείτε αν το δικαιούστε!!!

NEWS: Τρέχουν» οι αιτήσεις σε πρόγραμμα με επίδομα 400 ευρώ και μισθό μέχρι 1.022 ευρώ – Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο νέο καινοτόμο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» της ΔΥΠΑ που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και στη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Πιο αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ. Για υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση. Κατόπιν, η επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωράει στην πρόσληψη του ανέργου.

Αναλυτικότερα:

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 100% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών, δηλαδή 1.022€ μηνιαία (6.132€ συνολικά), και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 817,60€ μηνιαία (4.906€ συνολικά). Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για πρόσληψη άνεργων σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση – έως 1.000€ μηνιαία για ανέργους 25-30 ετών και έως 800€ μηνιαία για ανέργους 31-45 ετών. Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους καταρτιζόμενους ορίζεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Για κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 400 ευρώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokheepikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon — Οι επιχειρήσεις επιλέγουν το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης. — Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τις θέσεις, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα. — H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, αξιολογώντας την αίτηση υπαγωγής εντός 10 εργάσιμων ημερών. — Η ΔΥΠΑ υποδεικνύει στις επιχειρήσεις υποψηφίους σύμφωνα με τα προσόντα της θέσης, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής/ χρηματοδότησης. — Η επιχείρηση προεπιλέγει μεταξύ των υποψηφίων εντός 10 εργάσιμων ημερών. — Η ΔΥΠΑ ενημερώνει τον άνεργο που προεπιλέγει η επιχείρηση με κάθε πρόσφορο μέσο εντός 3 ημερών. — Ο προεπιλεγμένος υποψήφιος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης. — Μετά την πιστοποίησή του, η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη.

ΕΙΣΑΙ 25 ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ;! ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2024- ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ! – Nέες θέσεις εργασίας!

Στο «τραπέζι» του  ΑΣΕΠ (asep.gr)βρίσκεται και επισήμως ο επόμενος μεγάλος διαγωνισμός για τα νοσοκομεία, στον οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η νέα προκήρυξη για τα νοσοκομεία θα περιέχει 817 θέσεις εργασίας, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΠ έχει έτοιμοι το προσχέδιο του διαγωνισμού και το έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει το τελικό «οκ» για την έναρξη της διαδικασίας και την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριοδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ.

Όσον αφορά τον χρόνο έκδοση της προκήρυξης για τις 817 προσλήψεις, πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr, πως το πιθανότερο είναι να τρέξει τον Μάρτιο, καθώς η Αρχή έχει πρώτα να υλοποιήσει την προκήρυξη 5Κ/2023, η οποία προβλέπει 775 προσλήψεις στα νοσοκομεία, αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου, γυμνασίου και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980).

Η προκήρυξη 5Κ/2023

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πρόκειται να επανεκκινήσουν οι αιτήσεις στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις στην 5Κ είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ωστόσο διακόπηκαν ξαφνικά, λόγω προβλημάτων υπερφόρτωσης που αντιμετώπιζε η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Η νέα προθεσμία που δόθηκε από το ΑΣΕΠ, ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και λήγει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), απόφοιτοι δηλαδή λυκείου, γυμνασίου αλλά και δημοτικού σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980).

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΤΡΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΓΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ -ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024 – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα