1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ!! ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ!!ΑΣΕΠ (asep.gr) ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!!! – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι!

NEWS: Χρονιά ενίσχυσης των συντάξεων είναι το 2024, καθώς στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέπεται μία αύξηση της τάξης του 3,1%. Ειδικότερα στην τσέπη, οι δικαιούχοι θα λάβουν αύξηση 3% ή 2,95%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ! ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ !!!ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΓΑ, EFKA!!

Έτσι λοιπόν στο τέλος Ιανουαρίου 2024, με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου θα πιστωθούν αυξήσεις στις συντάξεις σε περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή αν έχουν είναι μικρότερη από 10 ευρώ. Η εθνική σύνταξη από τα 413,76 ευρώ που είναι τώρα, θα ανέλθει την 1/1/2024 στα 426 ευρώ.

Ολόκληρη την αύξηση θα πάρουν περίπου 500.000 συνταξιούχοι που αποχώρησαν μετά τις 13/5/2016 χωρίς προσωπική διαφορά, 550.000 αγρότες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις επανυπολογισμού σύνταξης και 350.000 παλαιοί συνταξιούχοι που είτε δεν είχαν είτε κάλυψαν την προσωπική διαφορά με τις αυξήσεις του 2023.

Όσοι συνταξιούχοι διατηρούν προσωπική διαφορά περίπου 750.000 θα λάβουν επίδομα 100-200 ευρώ.

Δηλαδή για συντάξεις έως 700 ευρώ το επίδομα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, για συντάξεις από 701 έως 1.100 ευρώ το επίδομα θα είναι 150 ευρώ και για συντάξεις από 1101 έως 1600 ευρώ το επίδομα θα ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Αυτά τα δύο κριτήρια πληρούν 742.772 συνταξιούχοι από Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών, σύμφωνα με τα μητρώα πληρωμών συντάξεων για το μήνα Νοέμβριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ -ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2024- ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ!!





ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ !! ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ!!ΑΣΕΠ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!!!Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία με τους δικαιούχους του επιδόματος προσωπικής διαφοράς:

  • ·         Επίδομα 100 ευρώ θα πάρουν 308.618 συνταξιούχοι με μέση κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100,01 ευρώ έως 1.600 ευρώ προ φόρου.
  • ·         Επίδομα 150 ευρώ θα πάρουν 258.993 συνταξιούχοι με μέση κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,01 ευρώ έως 1.100 ευρώ προ φόρου.
  • ·         Επίδομα 200 ευρώ θα πάρουν 175.772 συνταξιούχοι με μέση κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ προ φόρου.

Έμμεση αύξηση κατά 3-3,5% θα επιφέρει το νέο έτος στους 400.000 συνταξιούχους – με κύρια σύνταξη άνω των 1.400 ευρώ – η αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Η αναμόρφωση της ΕΑΣ θα γίνει ανεξάρτητα από τις αυξήσεις που θα δοθούν στις συντάξεις την 1η/1/2024.

Τα αναδρομικά στις συντάξεις οδηγούν σε αυξήσεις για όλους

Σε ό,τι αφορά την απόφαση -δικαίωση του ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στις συντάξεις των δικαστικών, το ανώτατο δικαστήριο επανήλθε και αυτή τη φορά δικαίωσε 17 πανεπιστημιακούς καθηγητές ΑΕΙ, οι οποίοι ζήτησαν να επανέλθουν οι αποδοχές τους στα επίπεδα που ήταν πριν από τα Μνημόνια, δηλαδή σ’ αυτά του 2012.

  • Βέβαια θυμίζουμε ότι αν και για τους συνταξιούχους του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ το θέμα έχει λήξει με απόφαση του ΣτΕ το 2019, οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις που τις αφορούν επανήλθαν και ζητούν ίση μεταχείριση.
  • Ζητούν αύξηση όλων των συντάξεων, σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων.
  • Για το λόγο αυτό τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας προωθούν μια νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει μεσοσοσταθμική αύξηση 10% στις συντάξεις τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ!!ΑΣΕΠ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ LIVE!!! – Προσλήψεις σχολικών οδηγών χωρίς πτυχίο!

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προκηρύσσει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 10 ατόμων, για την κάλυψη αναγκών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

 Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε τρία Ειδικά Σχολεία:

  • Στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο στον Δήμο Ηλιούπολης
  • Στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο στον Δήμο Ιλίου
  • Στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης

Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) με δεκάμηνη διάρκεια. Η ισχύς των συμβάσεων θα ξεκινήσει την ημέρα υπογραφή τους και δεν θα μπορεί να ξεπεράσει την 30η Ιουνίου 2024.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

  • ΔΕ Οδηγών (με ψηφιακό ταχογράφο) – 4 θέσεις
  • ΔΕ Οδηγών (με αναλογικό ταχογράφο) – 2 θέσεις
  • ΔΕ Συνοδών Σχολικών Οχημάτων – 4 θέσεις

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του proson, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας, στην ακόλουθη διεύθυνση:

  • Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Ξενίας 24, Τ.Κ. 11528 Αθήνα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά αύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 και λήγει την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

ΑΓΡΟΤΕΣ NEA- ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ: Διαμάχες στον ΟΣΔΕ και αναταραχή μεταξύ των υπουργών – Τι πήγε στραβά στην πληρωμή

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα