1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Δροσερό ζελέ σοκολάτας για τις δύσκολες μέρες του καύσωνα


Είναι αλήθεια, ότι στις ζεστές μέρες αναζητούμε να φάμε ή να πιούμε κάτι, που θα μας κρατήσει δροσερούς. Και ειδικά, αν μας πιάσει λιγούρα για γλυκό, οι περισσότεροι στρεφόμαστε στην εύκολη λύση του παγωτού.

Ωστόσο, όποιος γυρίζει, μυρίζει και όποιος ψάχνει βρίσκει, ανακαλύψαμε στον «Γαστρονόμο» μία πολύ τέλεια συνταγή για ζελέ σοκολάτας.

Τη φτιάξαμε -γι΄αυτό και τη συστήνουμε- γίνεται εύκολα, γρήγορα και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για να ανακουφίσουμε τη λιγουρίτσα μας εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 6 μερίδες)

  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 – 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 125 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Για το εύκολο ζελέ σοκολάτας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά

Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά

Στύβουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά.

Για να κρυώσει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, και για να μην πιάσει κρούστα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.

Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ξεφορμάρουμε το εύκολο ζελέ σοκολάτας βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.

Διαβάστε επίσης:

Δροσερό επιδόρπιο: Πίτσα φρούτων για ενέργεια, βιταμίνες και δροσιά!

Εσείς έχετε δοκιμάσει σαλάτα με καρπούζι και φέτα; Το δροσερό “αντίδοτο” στον καύσωνα!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα