1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκιά ομελέτα με γιαούρτι και βατόμουρα


Αυτή η γλυκιά ομελέτα είναι μία από τις αγαπημένες μας επιλογές για γρήγορο πρωινό. Θυμίζει μαλακή κρέπα, αλλά είναι πιο εύκολο να τη φτιάξετε! Η κρεμώδης υφή των αυγών λειτουργεί τέλεια σε συνδυασμό με την κανέλα, τα βατόμουρα και μια πινελιά από σιρόπι σφενδάμου.

Τα βατόμουρα μας κρατούν νέους. Περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Οι ενώσεις αυτές βοηθούν στον περιορισμό επιβλαβών ελεύθερων ριζών οξυγόνου στο αίμα, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNA μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως «οξειδωτικό στρες». Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν πολλά από τα φυσικά σημάδια της γήρανσης.

Εάν λοιπόν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μια γλυκιά ομελέτα, αυτή η συνταγή μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργη, αλλά πιστέψτε μας, μια ομελέτα μετατρέπεται εύκολα σε κάτι γλυκό, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα αλμυρά σνακ. Αρκεί μια δοκιμή για να σας πείσει!

Υλικά

2 αυγά

2-3 κ.σ. γάλα

1/2 κ.γ. κανέλα

2-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1 χούφτα δημητριακά για γαρνίρισμα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα κατεψυγμένα βατόμουρα σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε ¼ φλιτζάνι νερό. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε τα στην άκρη.

Χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και ψήστε και από τις δύο πλευρές.

Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο. Απλώστε στη μισή το γιαούρτι και στη συνέχεια τη σάλτσα από τα βατόμουρα και διπλώστε με το άλλο μισό της ομελέτας. Απλώστε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρων και πασπαλίστε με δημητριακά.

Πηγή: nourisheveryday.com

Διαβάστε επίσης

Η πιο εύκολη τάρτα με φράουλες που έχετε φτιάξει ποτέ!

Σπιτικές σοκολατένιες μπουκίτσες μόνο με 2 υλικά


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα