1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

Δίχασε την Ελλάδα, «εκτοξεύτηκε» στην Ευρώπη το “Zari” της Μαρίνας Σάττι


Με το τραγούδι “Zari” θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision η Μαρίνα Σάττι.

Το τραγούδι και το βιντεοκλίπ της ελληνικής συμμετοχής παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (07/03), μέσα από την έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ1 «Eurovision σε είδον», με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Το “Ζάρι” είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχουν και ορισμένες φράσεις στα αγγλικά. Τη μουσική συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister.

Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel.

Από τη στιγμή της παρουσίασής του, το τραγούδι της ελληνικής αποστολής δίχασε το εγχώριο κοινό, ωστόσο εκτός συνόρων, μάλλον συνέβη το αντίθετο.

Οι Έλληνες χρήστες του Twitter (X) έσπευσαν να γράψουν τη γνώμη τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας κατά βάση αρνητικά το τραγούδι και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συμμετοχή της χώρας, ενώ υπήρξαν και φωνές επιδοκιμασίας. 

«#eurovisiongr τι γίνεται ρε παιδιά τι μπέρδεμα», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Ειμαι λιγο διχασμενος με το τραγουδι. Μελωδικα δεν με τρελαινει, αλλα το τραπ στοιχειο και το ντελουλου βιντεοκλιπ πιστευω θα αρεσει στους ξενους, γιατι αυτοι ψηφιζουν στο φιναλε #eurovisiongr»

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια

Αποθέωση από τους Eurofans

Κι ενώ στην Ελλάδα το τρώει το κράξιμό του, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το«Ζάρι» – μέσα σε περίπου 12 ώρες από την επίσημη κυκλοφορία του – έχει πλασαριστεί στις τάσεις του YouTube σε οκτώ ευρωπαϊκές, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτές η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι «Ζάρι» φιγουράρει, το μεσημέρι της Παρασκευής (08/03), ήδη στην κορυφή των μουσικών τάσεων στο YouTube σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, το ελληνικό τραγούδι για τη Eurovision 2024 είναι στην 9η θέση των αντίστοιχων μουσικών τάσεων στη Νορβηγία, στη 13η θέση στη Δανία, στη 16η θέση στη Σουηδία, στη 19η σε Ιρλανδία και Ολλανδία, στην 28η θέση στη Φινλανδία, στην 29η θέση στη Γερμανία, καθώς και στην 37η θέση στην Αυστρία.

To «Ζάρι», σύμφωνα με την ιστοσελίδα kworb.net η οποία καταγράφει τις παγκόσμιες τάσεις στο YouTube, είναι στην 37η θέση των μουσικών τάσεων παγκοσμίως.

Μερικές από τις ευρω-αντιδράσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=3u19cEqlKAc

Ακούστε το κομμάτι: 

Η πρώτη εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 9/5, όπου θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού. Από την άλλη, η Κύπρος με τη Σήλια Καψή θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ ημιτελικού μαζί με τις Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εσθονία, Γεωργία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Σαν Μαρίνο και Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Χατζηλάκου: «Δυστυχώς ακόμη συναντάται δυσπιστία προς τις γυναίκες επιστήμονες»

Στέλλα Τσιτσούλα: «Μπορούμε να πετύχουμε ως γυναίκες και στην τεχνολογία»


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα