1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

23 βίντεο κλιπ και διαφημίσεις του πριν κατακτήσει το σινεμά


Ομολογώ, ότι τον Γιώργο Λάνθιμο τον γνώρισα με τον «Κυνόδοντα», την ταινία που ή θα την λατρέψεις ή θα την  μισήσεις θανάσιμα. Εγώ τη λάτρεψα και πέστε να με φάτε ζωντανή. Και κάπου εκεί άρχισα να ανακαλύπτω τον σκηνοθέτη, που σήμερα έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ και όχι μόνο. Από τότε δηλώνω «Λάνθιμος Χούλιγκαν».

Και φυσικά, ανακάλυψα, ότι τον «γνωρίζω» από πολύ νωρίτερα, όταν χάζευα video clips, αλλά και διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση. Το αγαπημένο μου παιδί από το Παγκράτι, λοιπόν, έχει βάλει τη σκηνοθετική υπογραφή του σε βίντεο κλιπ διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και διαφημίσεις που έγιναν σλόγκαν.

Τις τελευταίες ημέρες τα βίντεο κλιπ του Γιώργου Λάνθιμου έχουν γίνει viral, αφότου και η Δέσποινα Βανδή ανέβασε την ανάρτηση ενός δημοφιλούς λογαριασμού στο Instagram, με απόσπασμα από το βίντεο κλιπ της. «Όταν με ρωτάνε αν έχω δει Λάνθιμο» γράφει στη λεζάντα. 

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b8%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%82-23-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%cf%80-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b10

Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης έχει ντύσει με εικόνες -μεταξύ άλλων- και το τραγούδι «Δέκα Εντολές» της διάσημης τραγουδίστριας.

Με αφορμή αυτό, λοιπόν, σκαλίσαμε και βρήκαμε τα video clips Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών (τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά), αλλά και διαφημίσεις που έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Λάνθιμος, την ώρα που φιγουράρει μέσα στα φαβορί για τα Όσκαρ με την τελευταία του ταινία “Poor Things”.

Στην Πίσω Τσέπη Του Blue Jean – Κατερίνα Κυρμιζή (1996)

Η Παραμυθένια – Κατερίνα Κυρμιζή (1997)

Ένας φαντάρος σ’ ένα τρένο – Χάρις Αλεξίου (1997)

Ασημένιος Κύκλος – Νίκος Γρηγοριάδης (1997)

Στα Ξαφνικά – Xaxakes (1997)

Το Τραγούδι Στον Αέρα – Καλλιόπη Βέττα (1997)

Δέκα Εντολές – Δέσποινα Βανδή (1997)

Μάταια – Μαντώ (1997)

Θέλεις Ή Δεν θέλεις – Σάκης Ρουβάς (1998)

Υπήρχες Πάντα – Σάκης Ρουβάς (1998)

Δεν Έχει Σίδερα Η Καρδιά Σου – Σάκης Ρουβάς (1998)

Η Καρδιά Μου – Σάκης Ρουβάς (1998)

Woman In White – Αλέξια (1999)

Άντεξα – Σάκης Ρουβάς (2000)

Baby Asteroid – Leon of Athens (2014)

Identikit – Radiohead (2016) (Video Vignette)

Διαφημίσεις 

Πουτ δε κοτ ντάουν σλόλι + Pull Over the Gaidar (NOVA)

Και της Aegean

Έλληνες Στο Λονδίνο (2006)

Κρέας Ή Ψάρι (2006)

Παρίσι (2008)

Κάθε Επιβάτης Και Μία Ιστορία (2009)

Οι Ενοχλητικοί Διπλανοί (2011)

Φορτσάρει για τα Όσκαρ

Ο Γιώργος Λάνθιμος, στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, για την ταινία Poor Things με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν.

Στις 7 Ιανουαρίου του 2024 η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things» απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ της χρονιάς, ενώ συγκαταλέγεται στα φαβορί για τα Όσκαρ.

Γιώργο, σήκωσέ το!

New York Times: Μία ελληνική πόλη στη λίστα των top προορισμών για το 2024

Winter coating: Ποιο είναι το νέο τοξικό dating trend που «ευδοκιμεί» τον χειμώνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε στενό κύκλο το ετήσιο μνημόσυνο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα