1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό με μήλο και σαβαγιάρ χωρίς ψήσιμο | Συνταγές


Ένα λαχταριστό γλύκισμα με μήλα και μπισκότα σαβαγιάρ. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο, με λίγα υλικά, εύκολο και πολύ γρήγορο στη παρασκευή του, έτοιμο σε 30 λ για να το βάλετε στο ψυγείο σας να παγώσει και σταθεροποιηθεί. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια 1-1,5 εκ. περίπου
  • 5-6 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 3 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1/2-1 κοφτό κ.γ. σκόνη κανέλας 
  • 100 γρ. Κούστερ Πάουντερ “Γιώτης” (Custard powder)
  • 250 ml κρύο νερό
  • 400 γρ. μπισκότα Σαβαγιάρ (όσα απαιτηθούν)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κυβάκια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε 250 ml κρύο νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη κανέλα και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε σε μέτρια τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα μήλα. Μπορείτε να πολτοποιήσετε ελαφρώς τα μήλα.
  2. Στη συνέχεια αναμιγνύετε καλά το κούστερ πάουντερ σε 400 ml νερό και το ρίχνετε στη κατσαρόλα με τα μήλα. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 5-6 λ ανακατεύοντας συχνά με απαλές κινήσεις. Μετά το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Παίρνετε ένα σχετικά μεγάλο στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί, το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε στη βάση του μια στρώση με μπισκότα σαβαγιάρ, το ένα κολλητά στο άλλο, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά όλη η βάση του ταψιού.
  4. Απλώνετε ισομερώς από πάνω τη μισή ποσότητα του μείγμα μήλου και καλύπτετε το μείγμα με  άλλη μια στρώση σαβαγιάρ. Τέλος απλώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ το υπόλοιπο μισό μείγμα μήλων και το στρώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα ολόκληρο βράδυ, 12 ώρες, και μετά το σερβίρετε. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό με μήλο και σαβαγιάρ χωρίς ψήσιμο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα