1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πίτσα καρμπονάρα η τέλεια | Συνταγές



Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη πίτσα καρμπονάρα που κανείς δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί και να σταματήσει στο ένα κομμάτι. Μια ιδιαίτερη πίτσα, με κρέμα γάλακτος και με μια μοναδικά αφράτη και φουσκωτή ζύμη που γίνεται με την μέθοδο Poolish που την κάνει ακαταμάχητη. Η μέθοδος Poolish είναι η ζύμη “προζύμι” που γίνεται πανεύκολα με 3 μόνο υλικά, αλεύρι, νερό και μαγιά, και μας δίνει ένα ονειρικό αποτέλεσμα στην ζύμη που θυμίζει παλιές υπέροχες συνταγές. Μια συνταγή του Ν. Αργυρόπουλο που με αντίστοιχο βίντεο που συνοδεύεται θα μπορέσετε όλοι να φτιάξετε αυτή την υπέροχη πίτσα και να την απολαύσετε. Μια πίτσα που απαιτεί αρκετό από το χρόνο σας αλλά να είστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη υφή και γεύση της!

Δείτε στο βίντεο πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Τα πιο κάτω υλικά της συνταγής είναι για 2 πίτσες των 410 γρ. δηλ. για 2 πίτσες των 33 εκ.

Υλικά συνταγής

  • Για το Poolish
  • 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 310 ml νερό
  • 4 γρ. ξηρή μαγιά
  • Για την ζύμη
  • 620 γρ. Poolish (το πιο πάνω)
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. αλάτι
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • Για την γέμιση 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • 6-8 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
  • 8 μεγάλα άσπρα μανιτάρια φρέσκα, κομμένες σε φέτες
  • φλοίδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ποσότητα επιλογής σας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το Poolish: Ρίχνετε το νερό σε ένα τάπερ ή μπολ. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με τη μαγιά και σιγά σιγά, λίγο τη φορά, ρίχνετε το μείγμα αλευριού στο μπολ με το νερό ανακατεύοντας καλά να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη.
  2. Μόλις το μείγμα σας γίνει παχύρευστο και κρεμώδες σκεπάζετε το τάπερ και με ένα μαρκαδόρο σημειώνετε, με ένα μαρκαδόρο, την στάθμη του μείγματος Poolish. Το αφήνετε εκτός ψυγείου για 2 ώρες και βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  3. Σημείωση: Βγάζετε το Poolish από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνετε την ζύμη πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσετε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
  4. Για την ζύμη πίτσας: Σε ένα μπολ ρίχνετε την μισή ποσότητα του αλευριού, προσθέτετε όλο το Poolish και το ανακατεύετε αρχικά με κουτάλι και μετά ζυμώνετε με το χέρι. Ρίχνετε το αλάτι ζυμώνετε για 1/2 λ και τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη και μετά την πλάθετε σε μπάλα.
  5. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να “ξεκουραστεί” για 30 λ. Στην συνέχεια την πλάθετε για πολύ λίγο, ξανασχηματίζοντάς τη σε μπάλα. Σε αυτό το στάδιο την ζυμώνετε ελάχιστα για να εγκλωβιστεί περισσότερος αέρας στο εσωτερικό της ζύμης. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λ και μετά πλάθετε 2 μπάλες των 410 γρ. Τις αφήνετε επίσης σκεπασμένες για άλλες 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. 
  6. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας και ανοίγετε την 1 ζύμη σε κύκλο 33 εκ. περίπου με τον τρόπο που θα δείτε στο βίντεο ή αρχικά με πλάστη και μετά γυρίζετε τα τοιχώματα περιμετρικά με το χέρι σας.
  7. Αλείφετε την βάση της ζύμης με τα 3/4 της κρέμας γάλακτος και την ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου, πάνω κάτω αντίσταση, στο μέγιστο στης θερμοκρασίας (250 βαθμούς) για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθεί από κάτω. Την ξεφουρνίζετε απλώνετε στην επιφάνειά της την μισή μοτσαρέλα, το μπέικον και τα φρέσκα μανιτάρια. Από πάνω την πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την σκεπάζετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. 
  8. Την μεταφέρετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και την ψήνετε για άλλα 7-8 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί, ψηθεί ομοιόμορφα τη κρούστα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Την κόβετε σε 8 κομμάτια, την διακοσμείτε με φλύδες παρμεζάνας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: Αν δεν φτιάξετε αμέσως και την 2η μπάλα ζύμης, για την 2η πίτσα, μπορείτε να την βάλετε σε μεμβράνη η σακουλάκι πολυbag και να την διατηρείσετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Απλά θυμηθείτε να την μεταφέρετε από την κατάψυξη στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ πριν την χρησιμοποιήσετε για να ξεπαγώσει σιγά σιγά και οπωσδήποτε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου πριν φτιάξετε την πίτσα σας. 

Δείτε πιο κάτω σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Από το κανάλι στο YouTube: “PizzaChefArgy”

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πίτσα καρμπονάρα η τέλεια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα