1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Για όταν έχεις χάσει το κουράγιο σου…

Είναι κάτι φορές που χρειάζεσαι ένα boost, κάτι για να σε ξυπνήσει από τον λήθαργο. Λόγια που θα σου υπενθυμίσουν ότι υπάρχει λόγος να χαίρεσαι τη ζωή και πως τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα δεν είναι ικανά να μας κάνουν δυστυχισμένους.

Και οι χωρισμοί είναι στο πρόγραμμα

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Όσο κλισέ κι αν είναι, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, αυτή η πρόταση μπορεί να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να ακολουθήσεις τον δρόμο που πάντα ήθελες.

Δεν είναι κακό να είσαι μόνος μου

Τα λέμε και τα ξαναλέμε. Όταν βρίσκεσαι σε σχέση, ειδικά όταν αυτή είναι μακροχρόνια, υπάρχουν πολλά που δεν μπορείς να κάνεις. Εσύ όμως σκέφτεσαι αυτά. Θυμήσου ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συμβιβάζονται σε μία σχέση γιατί φοβούνται να μείνουν μόνοι. Εσύ όμως δε φοβάσαι.

Αγάπα εαυτόν

Το πρώτα βήμα για να νιώσεις ελεύθερος είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μόλις το καταφέρεις, δε θα νιώθεις την ανάγκη για επιβεβαίωση, δε θα σε παρασύρει το πλήθος, θα είσαι ο εαυτός σου και θα αγκαλιάσεις τη μοναδικότητά σου.

Η παρέα μαζί σου είναι απολαυστική, γιατί να μη θέλεις να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου;

Είναι δελεαστικό να βγεις μετά τη δουλειά ή να καλέσεις κόσμο σπίτι. Κάποιες φορές όμως, δε το θέλεις, το κάνεις για να μη μείνεις μόνος. Δοκίμασε να μείνεις μέσα μόνος και να κακομάθεις τον εαυτό σου· θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφα θα περάσεις.

Μη φοβάσαι, άκου το ένστικτό σου

Αν νιώθεις πως αυτό που πας να κάνεις δεν είναι το σωστό για εσένα, άκου τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που να λέει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις γνώμη.

Μην κρατάς κακίες…

Σπατάλη ενέργειας λέγεται αυτό. Εξίσου απελευθερωτικό με το να αγαπήσεις τον εαυτό σου, είναι να αφήσεις όλα αυτά που σε πληγώνουν πίσω. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατάς όσο το δυνατόν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα μέσα σου.

Να είσαι ευγνώμων

Μην λυπάσαι τον εαυτό σου. Έχεις πράγματα στη ζωή σου για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων. Ατυχίες συμβαίνουν σε όλους· αποδέξου τες και εκτίμησε τα όμορφα που σου συμβαίνουν.

Ζήσε στο παρόν

Στο παρελθόν δεν μπορείς να ζήσεις, ούτε στο μέλλον. Ζήσε τη στιγμή, προσπάθησε να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα, σε κάθε τι που κάνεις, χωρίς να σκέφτεσαι συνέχεια τι θα γίνει αύριο και τα λάθη που έκανες χθες.

Μην ξεχνάς τα όνειρά και τις φιλοδοξίες σου

Νιώθεις ότι έχεις προδώσει τον εξάχρονο εαυτό σου; Συμβαίνει σε όλους μας. Ενίοτε πάρε πέντε λεπτά από τον χρόνο σου για να αναρωτηθείς αν αυτό που κάνεις σε βοηθά να φτάσεις στον στόχο σου. Αν δε σε βοηθά, δεν πειράζει. Άρχισε να το επιδιώκεις.

Δεν πειράζει αν νιώθεις χαμένος

Μακάρι να είχαμε ανακαλύψει όλοι τι θέλουμε από τη ζωή μας. Δεν πειράζει αν δεν το έχεις βρει. Δοκιμάζοντας θα το ανακαλύψεις.

Τα λάθη σου δε σε καθορίζουν σαν άνθρωπο

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Μέσα αυτά μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτερα. Μη σκέφτεσαι ότι ένα λάθος σου θα σε χαρακτηρίζει για μια ζωή. Αναγνώρισε το λάθος σου, αποδέξου το και μάθε από αυτό.

Όσο ζεις να μαθαίνεις

Μη σταματάς να ψάχνεσαι. Πέτυχες μία λέξη και δεν ξέρεις τι σημαίνει; Βρίσκεσαι μία αναζήτηση μακριά. Δε θυμάσαι και πολλά από ιστορία; Ξανά, είσαι μία αναζήτηση μακριά. Θα εκπλαγείς από την ικανοποίηση που θα πάρεις όταν αρχίζεις να τα βάζεις σε μία σειρά. Γιατί αν ψαχτείς -λίγο μόνο- δε θα καταλήξεις έτσι.

Και οι φιλίες είναι αμφίδρομες

Αν νιώθεις ότι ένας φίλος σου σε εκμεταλλεύεται και εσύ δυσανασχετείς με αυτό, μη νιώθεις τύψεις. Όπως και οι ερωτικές σχέσεις, έτσι και οι φιλικές πρέπει να είναι αμφίδρομες.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να βγεις

Νιώθεις την ανάγκη να κάτσεις μέσα; Κάτσει. Μην πιέζεις τον εαυτό να βγει. Παράγγειλε πίτσα, χώσου κάτω από την κουβέρτα και διάβασε ένα βιβλίο.

Πίστευε και μη, εξ-ερεύνα

Πού και πού χρειαζόμαστε κάποιον να μας υπενθυμίσει πόσο αναζωογονητικό είναι να ζεις νέες εμπειρίες. Μη διστάζεις, ξεκίνα τώρα, γιατί οι καινούριες εμπειρίες σε βοηθούν να ξεχάσεις αυτά που σε προβληματίσουν.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα