1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Απλοί τρόποι για να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα


Της Έλενας Ρηγοπούλου

Τα μακριά μαλλιά θέλουν πολλή περιποίηση. Ειδικά αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν θαμπά και λεπτά μαλλιά. Το πόσο γρήγορα θα μακρύνουν, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως: γενετικοί, διατροφή, συμπληρώματα διατροφής, ηλικία, προϊόντα περιποίησης και γενικότερη μεταχείριση της τρίχας.

Ας διερευνήσουμε μαζί κάποιους παράγοντες που συμβάλλουν στο να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά:

1: Όσο παράδοξο και αν μοιάζει, το πρώτο βήμα για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μας είναι να τα κόψουμε 2-3 πόντους ή όσους πόντους χρειάζονται ώστε να ξεφορτωθούμε την ψαλίδα. Αυτό ισχύει γιατί η τρίχα μακραίνει από την ρίζα και όταν έχουμε ψαλίδα αντί να μακραίνει η τρίχα, ανοίγουν της λέπια της και σπάει. Το αποτέλεσμα είναι να μας στερεί όγκο και μάκρος.

2: Διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και συμπληρώματα διατροφής για την ενδυνάμωση της τρίχας όπως βιοτίνη, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνη Α, C, E, D και άφθονο νερό.

3: Επενδύστε σε κατάλληλη βούρτσα που δεν σπάει την τρίχα, όπως οι βούρτσες σιλικόνης ή οι βούρτσες με αραιά δόντια.

4: Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο γιατί όταν είναι βρεγμένα σπάνε πιο εύκολα.

%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%af-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b90

5: Μάσκες με έλαιο άγραν, καρύδας ή καστορέλαιο, 1-2 φορές την εβδομάδα από την ρίζα ως τις άκρες. Ο ιδανικότερος τρόπος για να θρέψουμε άμεσα την τρίχα είναι να κοιμηθούμε με μια μάσκα ελαίων στο κεφάλι, που θα το έχουμε τυλίγει με μία ζεστή πετσέτα. Το πρωί λουζόμαστε κανονικά με σαμπουάν και μαλακτική.

6: Η συμπεριφορά μας στα μαλλιά μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία τους. Το να τρίβουμε δυνατά τα μαλλιά μας με την πετσέτα μετά το λούσιμο, το να τα λούζουμε κάθε μέρα και το να κοιμόμαστε με σφιχτά πιασμένα μαλλιά είναι ορισμένες συνήθειες που σαμποτάρουν την προσπάθειά μας να τα μακρύνουμε. Αντίθετα, προτιμήστε να ταμπονάρετε τα μαλλιά σας απαλά με την πετσέτα μετρά το λούσιμο, κοιμηθείτε με λυτά μαλλιά και λουστείτε κάθε 2η ή κάθε 3ή μέρα, ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι το δέρμα σας.

7: Κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας όταν λούζεστε. Το μασάζ βοηθάει στο να αιματωθεί καλύτερα η περιοχή του κεφαλιού που βοηθάει στο να δυναμώσει η τρίχα. Ολοένα και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στα οφέλη του μασάζ στο κεφάλι, ενώ οι περισσότερες αν όχι όλες οι εταιρείες περιποίησης σώματος έχουν εντάξει στη συλλογή τους αξεσουάρ μασάζ κεφαλής.

8: Προτιμήστε σαμπουάν χωρίς άλατα SLS (Sulfate). Είναι μύθος ότι πρέπει το σαμπουάν να κάνει πολύ αφρό για να καθαρίσει καλά το κεφάλι. Την πρώτη φορά που θα τα δοκιμάσετε τα σαμπουάν SLS free ίσως σας ξενίσουν λίγο ή ίσως αισθανθείτε ότι δεν καθαρίζουν αρκετά λόγω του λίγου αφρού. Σταδιακά θα τα συνηθίσετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο πολύ ελαφριά και υγιή θα μοιάζουν τα μαλλιά σας.

9: Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι μαλλιών ή την ισιωτική γιατί καταστρέφετε την τρίχα. Αν δεν γίνεται να μείνετε μακριά από την θερμότητα προτιμήστε να χαμηλώσετε ένταση και θερμοκρασία στο πιστολάκι και εννοείται προμηθευτείτε προϊόντα προστασίας των μαλλιών από την θερμότητα.

Διαβάστε επίσης

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για να περιποιηθείς το πρόσωπό σου! Μάθε τα πάντα για την τεχνική μασάζ Gua Sha!

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο και πόνο, γίνεται; Ναι!

4 λόγοι που το φθινόπωρο είναι μια καλή αφορμή για restart στην ευεξία σου


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα