1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Αν αγαπάμε τα παιδιά δεν θα τα βαπτίζουμε για να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία – Thestival


Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναγνώστηκε σήμερα στους Ιερούς Ναούς ολόκληρης της χώρας αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία. Για ακόμη μια φορά οι ιερείς δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ σε δήλωση που έκανε στις κάμερες, υποστήριξε ότι «εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε το έναυσμα, να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «για την Εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα».

Κατέληξε, λέγοντας πως: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη άνδρας και γυναίκας».

Ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος κάλεσε τους πιστούς να δώσουν μαζικό «παρών» στην αγρυπνία που θα γίνει. «Επειδή ζούμε ζοφερές ημέρες η Ιερά Μητρόπολη θα πραγματοποιήσει μία Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό για όλους τους ιερείς της Χίου και τους πιστούς. Θα προσευχηθούμε στον Θεό να φωτίσει αυτούς που θεσμοθετούν να θεσμοθετήσουν ορθά, να φωτίσει εσάς να έχετε κλειστά τα κινητά σας, και συγχρόνως να δείξουμε με τον αριθμό που θα έρθει και πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν. Αν έρθουν 5 σημαίνει ότι 5 μόνο αντιδρούν, άρα κανείς δεν αντιδρά και θα κάνουν ό, τι θέλουν. Όταν μαζευτούν 10.000 τότε θα το υπολογίσουν» είχε πει ο Μητροπολίτης προ δύο ημερών.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα