1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Αιτίες της αυξημένης ευαισθησίας στο πέος

Η βάλανος του πέους περιέχει πολλές νευρικές απολήξεις που το κάνουν πολύ ευαίσθητο. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό η ευαισθησία του πέους να είναι τόσο μεγάλη, που να επηρεάσει τη σεξουαλική επαφή και τις  καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου. Κάποιο επίπεδο ευαισθησίας του πέους είναι απαραίτητο για τη διέγερση και την επίτευξη στύσης, αλλά ένα υπερευαίσθητο πέος μπορεί να οδηγήσει τον άνδρα  σε δυσφορία και αυξημένο  άγχος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το πέος ενός ατόμου μπορεί να είναι υπερβολικά ευαίσθητο και υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαχείριση αυτής της ευαισθησίας.

Καταρχάς ορισμένες  ιατρικές καταστάσεις καθώς και οι τραυματισμοί της περιοχής  μπορεί να οδηγήσουν σε ευαισθησία στο πέος. Μερικές πιθανές αιτίες ενός ευαίσθητου πέους μπορεί να περιλαμβάνουν:

-Φίμωση και παραφίμωση

Η φίμωση είναι μια πάθηση που εμφανίζεται όταν η ακροποσθία δεν μπορεί να τραβηχθεί πλήρως από την άκρη του πέους. Εξαιτίας αυτού, το πέος μπορεί να γίνει πολύ ευαίσθητο και επώδυνο στην  επιπλέον τριβή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να εμφανίσουν παραφίμωση. Αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο τραβάει την ακροποσθία πίσω από τη βάλανος του πέους και αυτή μετά δεν μπορεί να επανέλθει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο και πρήξιμο. Οι συνήθεις αιτίες μιας σφιχτής ακροποσθίας μπορεί να περιλαμβάνουν φλεγμονή, τραύμα ή μόλυνση.

 Βαλανίτιδα

 Η βαλανίτιδα είναι φλεγμονή της βαλάνου του πέους. Είναι σχετικά συχνή, επηρεάζοντας περίπου το 3–11% των ανδρών κατά τη διάρκεια της ζωής τους και συνήθως δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γίνει σωστή διάγνωση από γιατρό. Οι συνήθεις αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν μόλυνση, δερματοπάθεια ή ερεθισμό.

 Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Μια ουρολοίμωξη (UTI) μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο ή ευαίσθητο πέος. Ο πόνος ή η ευαισθησία μπορεί να είναι ισχυρότερα όταν το άτομο ουρεί ή εκσπερματώνει λόγω της φλεγμονής στην ουρήθρα. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2020, οι ουρολοιμώξεις είναι συνήθως ασυνήθιστες στους άντρες που έχουν κάνει περιτομή. Ορισμένες έρευνες σημειώνουν ότι στους άνδρες, η φλεγμονή στην ουρήθρα μπορεί επίσης να οφείλεται σε περιορισμούς στη ροή προς την ουρήθρα, όπως από φλεγμονή του προστάτη.

Τραυματισμοί

Τραυματισμοί στο πέος μπορεί επίσης να προκαλέσουν ευαισθησία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τραυματισμούς από σκληρό σεξ ή αυνανισμό, αθλητικούς τραυματισμούς ή άλλα τραύματα. Οι τραυματισμοί μπορεί να προκαλέσουν άλλα συμπτώματα, όπως φλεγμονή, ερυθρότητα και πρήξιμο. Το άμεσο τραύμα ενδέχεται να προκαλέσει μώλωπες και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να ουρήσουν ή να αποκτήσουν στύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τραυματισμοί είναι πιθανό να προκαλέσουν λιγότερη ευαισθησία στο πέος ή αίσθημα μυρμηγκιάσματος. Τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν καθώς ο τραυματισμός επουλώνεται, αν και τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Παράλληλα σημειώνεται ότι υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το εάν υπάρχει διαφορά στην ευαισθησία μεταξύ των πεών που έχουν υποβληθεί σε περιτομή και αυτών χωρίς περιτομή. Μια μελέτη του 2016 υποδηλώνει ότι η περιτομή δεν επιφέρει  διαφορά στην ευαισθησία του πέους. Εάν ένα άτομο δεν έχει κάνει περιτομή και έχει συχνά ένα ευαίσθητο πέος, θα μπορούσε να μιλήσει στον γιατρό του σχετικά με την επιλογή της  περιτομής. Εάν η ευαισθησία οφείλεται στην ακροποσθία, μια περιτομή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικής ευαισθησίας. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει πόνο σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες άνδρες. Επομένως, ένα άτομο θα πρέπει να συζητήσει όλους τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό του πριν προχωρήσει.

Τέλος οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ της πρόωρης εκσπερμάτισης και της υπερευαισθησίας στο πέος.

www.andrologia.gr



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα