1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Έκτακτο ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ από μεθαύριο για ΙΚΑ, EFKA,ΔΕΚΟ- ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ !!

Έκτακτο ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ από μεθαύριο για ΙΚΑ, EFKA (efka.gov.gr),ΔΕΚΟ- ΑΣΕΠ (www.asep.gr) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ !! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στις πληρωμές για τις συντάξεις που θα πραγματοποιηθούν από τη νέα εβδομάδα, θα συμπεριλαμβάνονται αναδρομικά και τα ποσά που δικαιούνται οι δικαιούχοι για τις αυξήσεις ύψους 7,75% του Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Μαρτίου περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- στις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 20-24 Φεβρουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις καταβολές των κύριων συντάξεων θα ενσωματωθεί και η αύξηση 7,75% (για όσους τη δικαιούνται) για τον μήνα Ιανουάριο 2023, με εμβόλιμη πληρωμή για όλους τους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα καταβολής των συντάξεων Μαρτίου.





Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν 2,27 δισ. ευρώ σε πάνω από 2,6 εκατ. δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 20-24 Φεβρουαρίου 2023 οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 554,1 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου σε 933.000 συνταξιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 790 εκατ. ευρώ σε 1.525.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Το ποσό αυτό αφορά αφενός στην καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αφετέρου στο ποσό που αντιστοιχεί στις αυξήσεις των συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους (περί τους 2.530.000)

Την περίοδο 20-24 θα καταβληθούν 16,5 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΡΑ 2023!! Έκτακτο δελτίο : Τι θα πάρετε για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΦΚ- ΕΛΓΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ πριν τις Απόκριες!

Τέλος, θα καταβληθούν 11,9 εκατ. ευρώ σε 31.075 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 25 εκατ. ευρώ σε 65.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 20 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 6 εκατ. ευρώ σε 9.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
  • 5 εκατ. ευρώ για 500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς)

Έκτακτο ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ από μεθαύριο για ΙΚΑ, EFKA,ΔΕΚΟ- ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ !! – Γιατί έχει δημιουργηθεί σάλος!

Σάλο έχει ξεσηκώσει η μείωση της βαθμολογίας βάσης στις 40 μονάδες σε κάθε επιμέρους μάθημα και στις 50 μονάδες βάσης στη συνολική βαθμολογία (από το 60% που είχε ανακοινωθεί ότι ισχύει) σε διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί για την πλήρωση των θέσεων στην ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Η αλλαγή συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου «Σύστημα καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού δημοσίου τομέα».

Η μείωση αποφασίστηκε, καθώς στον διαγωνισμό για την πλήρωση 822 θέσεων στην ΑΑΔΕ, από τους 11.500 που συμμετείχαν, μόνο οι 257 έγραψαν αρκετά καλά οπότε και θα προσληφθούν για να καλύψουν τις αντίστοιχες θέσεις, ενώ 565 θέσεις παραμένουν κενές.





Στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο ήδη μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες κατατέθηκαν 492 σχόλια, αρκετά από τα οποία χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση «άδικη» και τη μείωση των κριτηρίων «ανέντιμη», εφόσον γίνεται μετά την πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Ωστόσο αρκετοί από όσους έχουν καταθέσει σχόλιο συμφωνούν, ενώ όπως είχε γράψει και η «Καθημερινή» στις 27.1, πολλοί συμμετέχοντες ζητούσαν να αλλάξουν οι όροι δεδομένου του χαμηλού ποσοστού επιτυχίας.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι και με τη συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να προσληφθούν 770 άτομα, οπότε θα παραμείνουν κενές έως 120 θέσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στον επόμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έχει ήδη οργανωθεί για τον Μάρτιο. Με διατάξεις του νομοσχεδίου θεσπίζεται για πρώτη φορά εθνικός διαγωνισμός πρωτοτύπων και καινοτομίας στο Δημόσιο και καθορίζονται βραβεία για τους υπαλλήλους ή τις ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου που θα καταθέσουν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του τμήματός τους και εν γένει της δημόσιας διοίκησης.
Αλλες ρυθμίσεις
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα επιχορήγησης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) των δήμων για την πληρωμή διαταγών που έχουν προκύψει από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Τα σχετικά χρηματικά διαθέσιμα ορίζονται έως το ύψος των 40 εκατ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν την ευζωία των ζώων συντροφιάς και την ίδρυση του εργαστηρίου φύλαξης και ανάλυσης του γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και διατάξεις για τα πρόστιμα που αφορούν τα καταφύγια ζώων συντροφιάς.

ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη για ΟΠΕΚΑ και πληρωμή ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Α21, ΚΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΑΜΕΑ, Στρατιωτικών, ΕΦΚΑ!!!

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα