1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Τα Άγια λείψανα του οσίου Δαυίδ αναβλύζουν ιάματα και δίδουν θεραπεία και θεραπεύουν κάθε κακή αρρώστια!


Μια μέρα θ’ αναστηθούν, πατέρα Κωνσταντίνε μου, κατά την βουλήν και την εντολήν του Θεού, που μας είπε ο ίδιος ο Χριστός μας «και πάντες αναστήσονται». Και δη «οστέα γυμνά εκβλύζουσιν ιάματα», αλλά μέσα σ’ αυτά τα Λείψανα, τα ιερά, κατοικούσε και κατοικεί ψυχή αθάνατος.

Κι όσο και να φθαρούν μέσα στο χώμα, μέσα στη γη πάντως, μια μέρα, θα λάβουν ζωή αυτά τα Λείψανα και τα οστά αυτά, πάτερ Κωνσταντίνε, και θα αναστηθούν και θα παρουσιαστούμε πάλι στον Δεσπότη Χριστό, όπως, με συγχωρείτε, ήμασταν και πρώτα, αλλά και με το σώμα. Κι ότι θα λάβουν ζωή τα Λείψανα αυτά.

Πατέρα Κωνσταντίνε, τα Άγια λείψανα του Όσιου Δαυίδ τα βλέπετε γυμνά οστέα. Αναβλύζουν ιάματα και δίδουν θεραπεία και θεραπεύουνε κάθε κακή αρρώστια, όπως τόσα και τόσα θαύματα που βλέπουμε στις μέρες μας, αυτά τα σαράντα χρόνια που μένουμε στον Όσιο. Θαύματα και του Αγίου Δαυίδ, και του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Πάτερ Κωνσταντίνε μου, εδώ ο Άγιος Δαυίδ, τα Λείψανά του, έχουν θαυματουργικήν δύναμιν, διότι μέσα σ’ αυτά κατοικούσε η αθάνατος ψυχή και κατοικούσε, πάτερ μου, και κατοικεί και το Άγιο Πνεύμα.

Λοιπόν, κάνουν πολλά θαύματα όταν σταυρώσουμε έναν άνθρωπο με την Άγια του Κάρα.

Έρχονται στο Μοναστήρι πολλοί άνθρωποι πονεμένοι, από καρδιά, από καρκίνο, από
διάφορες κακές αρρώστιες και δύσκολες, και θεραπεύει, πάτερ μου κάθε κακή ασθένεια.

Και βλέπουμε ότι μέσα σ’ αυτά τα οστά, τα Άγια Λείψανα, κατοικεί πάτερ μου, η χάρις του Θεού και το Άγιο Πνεύμα, πατέρα Κωνσταντίνε.

Και είναι πολύ θαυματουργός ο Άγιος και κάνουν πάντα τα θαύματά τους οι Άγιοι, όταν κι εμείς έχουμε πίστιν Θεού.

Πώς λέγει ο Χριστός μας «έχετε πίστιν Θεού, αιτείτε και δοθήσεται». Είναι, πάτερ μου, ζωντανή η χάρις των Αγίων και τα Ιερά Λείψανα έχουν θαυματουργικήν δύναμιν και δίνουν,
πάτερ μου, ιάσεις και δίνουν, πάτερ μου, αγίασμα και στο σώμα και στην ψυχή του ανθρώπου.

Πατέρα Κωνσταντίνε, τα Άγια Λείψανα έχουν τη Χάρη από τον Θεό. Καθώς βλέπετε, άνθρωποι ήσαν και αυτοί σαν εμάς στη γη… (Ευαρέστησαν τον Θεό και εκείνος τους χαρίτωσε).

[…]

Ευχαριστούμε πολύ πατέρα Κωνσταντίνε μου, πάντως, πατέρα Κωνσταντίνε μου, τα ιερά Λείψανα έχουν την ιαματική χάρη, ότι οστέα γυμνά εκβλύζουν ιάματα και θεραπεύουν κάθε
κακή αρρώστια και κάθε πονεμένο άνθρωπο.

Διότι βλέπουμε, πατέρα Κωνσταντίνε μου, προ ολίγου, ήταν ένας νέος από την πατρίδα του Άγιου, τη Λοκρίδα, κι αυτός ο νέος παρέμενε τέσσερις ημέρες στη Μονή και μου λέγει, πάτερ, μου λέγει, πόσο καλό κάνει η Εκκλησία. Εγώ πήγαινα, λέει, εικοσιπέντε χρόνια στην Εκκλησία άναβα ένα κεράκι κι έφευγα. Εδώ, πάτερ μου, κάθισα τρεις ημέρες στο Μοναστήρι σας και, πάτερ μου, καθόμουνα σ’ όλη τη Λειτουργία, αλλά τι ωραία γράμματα πάτερ, μου, λέει. Κατοίκησε, λέει, μέσα στο σώμα μου, ο Θεός και ο Άγιος Δαυίδ.

Και είδαμε τη μεταμέλεια του ανθρώπου αυτού, του νεαρού, πατέρα Κωνσταντίνε μου, είδαμε τη μετάνοια του, κι αμέσως με συγχωρείτε, έπεσε ο σπόρος εις αγαθήν γην και ο καλός ο λόγος. Και χαιρόμεθα πατέρα Κωνσταντίνε μου, διότι έρχονται πονεμένες ψυχές και άνθρωποι με αμαρτίες και με σφάλματα και γίνονται από παλαιοί άνθρωποι νέοι άνθρωποι γίνονται. Και ευχαριστώ πάρα πολύ την αγάπη σας, που μ’ ακούσατε πατέρα Κωνσταντίνε μου…

Ευχαριστούμε πολύ και με το καλό, εύχομαι καλή δύναμη. Με το καλό να μας έλθετε στην Αγία Μονή, με το καλό πάντοτε να εξυπηρετείτε το ποίμνιό σας εκεί και να διδάσκετε τον λόγον της αλήθειας.

Ο όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία τιμάται την 1η Νοεμβρίου.

Απόσπασμα από το βιβλίο, ο «Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης), Ένας σύγχρονος άγιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος», έκδοση των Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, Λίμνη Ευβοίας 2018.

ΠΗΓΗ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα