1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Είδηση – Σοκ για τον ΟΑΕΔ! Τι έγινε με τα ΕΠΑΛ και σχολές oaed

είδηση-σοκ-για-τον-οαεδ-τι-έγινε-με-τα

Είδηση – Σοκ για τον ΟΑΕΔ! Τι έγινε με τα ΕΠΑΛ και σχολές oaed

Ειδήσεις:  Ο  ΟΑΕΔ θα μπορεί να ιδρύει   ΕΠΑΛ και Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  μορφής ΚΑΤΕΕ, προέβλεπε το προσχέδιο νόμου του υπουργoύ Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ειδικότερα σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου ανάμεσα στους σκοπούς του ΟΑΕΔ -ο οποίος μετονομάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) – είναι :

να συστήνει και να λειτουργεί μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξαρτήτως επιπέδου κατά την έννοια των επιπέδων  των άρθρων 45-51 του ν. 4763/2020 όπως ισχύει.

Σύμφωνα  με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας δεν συμφώνησε με αυτή την διάταξη και ύστερα από παρέμβαση της υπουργού Ν. Κεραμέως, στο τελικό Σχέδιο Νόμου θα προσδιορίζονται το 3 και το 5 επίπεδο, δηλαδή ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να ιδρύει   ΕΠΑΣ μαθητείας και    ΙΕΚ .

Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα της ΟΛΜΕ Ανδρέα Παπαδαντωνάκη πρόκειται για μία ρύθμιση (σ.σ. με την αρχική της μορφή) η οποία στην ουσία εκχωρεί  μέρος της συνταγματικής αποστολής του Υπουργείου Παιδείας να ιδρύει, να λειτουργεί και να εποπτεύει σχολεία δευτεροβάθμιας τυπικής  εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ),  στο υπουργείο εργασίας.

Εφόσον η διάταξη αυτή παραμείνει ως έχει θα προκαλέσει πέρα από τα άλλα, ανατροπές βασικών εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων.

Είναι αυτονόητο , σημειώνει ο Α. Παπαδαντωνάκης, ότι κλάδος των εκπαιδευτικών δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση την μετατροπή των ΕΠΑΛ σε διοικητικές μονάδες του Υπουργείου Εργασίας.

Τα οκτώ επίπεδα τα οποία περιλαμβανονται στο νόμο  ν. 4763/2020 , είναι τα εξής:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα