Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι, μουστάρδα και μηλόξιδο. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα ξεχωριστό πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο πάχους 2,5 εκ. περίπου
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
- 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1/2 κ.γ. corn flour
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις μπριζόλες και τις χαράζετε ελαφρώς για να εισχωρήσουν τα μπαχάρια και το γλάσο μελιού.
- Σε μπολ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη, αλάτι & πιπέρι και με αυτό το μείγμα πασπαλίζετε και πατάτε καλά με τα χέρια σας το μείγμα τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μηλόξιδο στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ, προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν, το σιγοβράζετε για 5 λ περίπου, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Ψήνετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα ακολουθώντας τη διαδικασία γλασαρίσματος με το μείγμα μελιού που θα δείτε πιο κάτω στη διαδικασία ψησίματος στο φούρνο.
- Αν τις βάλετε στο φούρνο θα τις ψήσετε στους 180 βαθμούς για 5-7 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι, σχεδόν, να ψηθούν. Γυρίζετε τη θερμοκρασία στο γκριλ, αλείφετε καλά με το μείγμα μελιού τις μπριζόλες και τις ψήνετε για άλλα 2-3 λ από κάθε πλευρά. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας. Μη παραψηθούν και χάσει τους ζωμούς του το κρέας.
- Τις βγάζετε από τα κάρβουνα ή από το φούρνο και όπως είναι καυτές τις γλασάρετε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Τις αφήνετε για 5-8 λ να “σταθεί” και να “πιεί” το μείγμα μελιού, σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι ή πουρέ και απολαμβάνετε ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Πηγή
20/02/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι μουστάρδα και μηλόξιδο