1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά | Συνταγές



Ένα  πεντανόστιμο πιάτο για κυρίως πιάτο ή ορεκτικό ή συνοδευτικό στο καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) για ένα υπέροχο πιάτο με μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και τυριά.

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας 650-700 γρ. για ζυμαρικά, ή σπιτική  (συνταγή εδώ)
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν προτιμήσετε τη δική σας σπιτική σάλτσα ντομάτας, τη φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συνταγής. 
  2. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές και με τη βοήθεια ενός πινέλου τις βουρτσίζετε με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. 
  3. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί με διάμετρο βάσης 24-25 εκ. και βάθος 5-6 εκ. Στρώνετε στη βάση του το 1/4 της ποσότητας από τις μελιτζάνες, από πάνω απλώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και το 1/3 του βασιλικού και πάνω από το βασιλικό πασπαλίζετε με το 1/4 της μοτσαρέλας. Εναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλες δύο στρώσεις. 
  4. Τελειώνετε με στρώση μελιτζάνας, ανακατεύετε τη παρμεζάνα και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια το ταψιού πάνω από τις μελιτζάνες. Ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά τα τυριά. Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ζεστό ψωμί.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα