1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι μουστάρδα και μηλόξιδο | Συνταγές


Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι, μουστάρδα και μηλόξιδο. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα ξεχωριστό πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
  • 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.γ. corn flour
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μπριζόλες και τις χαράζετε ελαφρώς για να εισχωρήσουν τα μπαχάρια και το γλάσο μελιού. 
  2. Σε μπολ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη, αλάτι & πιπέρι και με αυτό το μείγμα πασπαλίζετε και πατάτε καλά με τα χέρια σας το μείγμα τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μηλόξιδο στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ, προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το πιπέρι καγιέν, το σιγοβράζετε για 5 λ περίπου, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Ψήνετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα ακολουθώντας τη διαδικασία γλασαρίσματος με το μείγμα μελιού που θα δείτε πιο κάτω στη διαδικασία ψησίματος στο φούρνο.
  5. Αν τις βάλετε στο φούρνο θα τις ψήσετε στους 180 βαθμούς για 5-7 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι, σχεδόν, να ψηθούν. Γυρίζετε τη θερμοκρασία στο γκριλ, αλείφετε καλά με το μείγμα μελιού τις μπριζόλες και τις ψήνετε για άλλα 2-3 λ από κάθε πλευρά. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας. Μη παραψηθούν και χάσει τους ζωμούς του το κρέας.
  6. Τις βγάζετε από τα κάρβουνα ή από το φούρνο και όπως είναι καυτές τις γλασάρετε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Τις αφήνετε για 5-8 λ να “σταθεί” και να “πιεί” το μείγμα μελιού, σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι ή πουρέ και απολαμβάνετε ένα πεντανόστιμο πιάτο.

honey-glazed-pork-chops-1

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες γλασαρισμένες με μέλι μουστάρδα και μηλόξιδο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα