1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκοτογλυκό πραλίνας με 4 υλικά (Video) | Συνταγές


Ένα λαχταριστό, ανάλαφρο, δροσερό μπισκοτογλυκό με πραλίνα, με εξαιρετική γεύση που θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν και θα γίνει το αγαπημένο τους. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο γλύκισμα, με 4 υλικά έτοιμο σε 10 λ, ως επιδόρπιο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγη επιπλέον για την επιφάνεια
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
  • γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα κρύο μπολ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει “πτυχές”. Μετά προσθέτετε στη σαντιγί την πραλίνα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ 30×11 εκ. Ρίχνετε γάλα σε ένα μπολ βουτάτε για λίγο το κάθε μπισκότο στο γάλα και το τοποθετείτε στη βάση της φόρμας. Το κάθε μπισκότο πρέπει να είναι το ένα κολλητά στο άλλο και να καλύψετε με σπασμένα μπισκότα τα κενά στις άκρες της φόρμας.
  3. Από πάνω απλώνετε το 1/4 της μους πραλίνας και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση από μπισκότα βουτηγμένα ένα ένα στο γάλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι από μους πραλίνας. 
  4. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το γαρνίρετε με πραλίνα και σπασμένα μπισκότα. Καλή σας απόλαυση.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό πραλίνας με 4 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα