1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Κοινωφελής εργασία 2021 – Προσλήψεις στους δήμους – Αιτήσεις , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

κοινωφελής-εργασία-2021-προσλήψεις-στο

Κοινωφελής εργασία 2021 – Προσλήψεις στους δήμους – Αιτήσεις , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

NEWS: Σε πλήρη ισχύ παραμένει ο αρχικός σχεδιασμός του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για δημοσίευση των 2.090 μονίμων προσλήψεων του νόμου 2643/1998 σε δήμους και φορείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αρχισε από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ που προβλέπονται από τον ν. 2643/98 για την κάλυψη περίπου 2.090 θέσεων από ανέργους/ες ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.).

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2021.

-Θα είναι η τελευταία φορά που ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει προκήρυξη για τους αφορούντες (ωφελούμενους) του νόμου 2643/1998.

-Η επόμενη αντίστοιχη προκήρυξη θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ ή το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι προσλήψεις αφορούν σε ειδικές κατηγορίες ανέργων που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου).

Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

-ΑμεΑ: 500 θέσεις

-Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις

-Πολύτεκνοι: 390 θέσεις

-Τρίτεκνοι: 530 θέσεις

-Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις

-Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα 2643.yeka.gr του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ(www.oaed.gr).

Με τις τελευταίες αντίστοιχες προκηρύξεις να έχουν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2014, οι περίπου 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν, έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Προσλήψεις ΟΑΕΔ 2021: Αιτήσεις για 2.090 θέσεις εργασίας – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Αλλαγές με διπλώματα για τις προκηρύξεις με μόνιμες θέσεις

Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των υποψηφίων, το ΑΣΕΠ (www.asep.gr) γνωστοποιεί ότι στις εφεξής εκδιδόμενες προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 4765/2021, είτε με σειρά προτεραιότητας είτε με γραπτό διαγωνισμό,  η προβλεπόμενη, κατά περίπτωση, βαθμολόγηση του κριτηρίου του διδακτορικού διπλώματος θα αποδίδεται στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην οικεία προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών.

Τα παραπάνω σημειώνει  σε ανακοίνωση του το ΑΣΕΠ και επισημαίνει:

Κατόπιν αυτού καλούνται οι υποψήφιοι, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, που προτίθενται να λάβουν μέρος στις ανωτέρω διαγωνιστικές διαδικασίες να επιβεβαιώσουν ότι η διδακτορική τους διατριβή είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ) (https://www.didaktorika.gr/eadd/).

Σε περίπτωση που η διδακτορική τους διατριβή δεν είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών θα πρέπει άμεσα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την καταχώριση αυτής ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στο https://phdms.ekt.gr/phdms/. Οι μεν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της ημεδαπής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι δε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της αλλοδαπής με τη Γραμματεία του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

Στην περίπτωση διδακτορικών διατριβών παρελθόντων ετών, για τις οποίες το επιστημονικό πεδίο στο οποίο κατηγοριοποιήθηκαν δεν είναι το σωστό, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) θα ανταποκριθεί σε αιτήματα για άπαξ τροποποίηση αυτού, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας.

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο, Α21 – ΕΦΚΑ εισφορές

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2021 : Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα και αιτήσεις

Πακέτο για αναδρομικά συνταξιούχων τον Οκτώβρη για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα