1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Tο μυστήριο του γάμου είναι πολύ ισχυρό, παρά τα χτυπήματα που δέχεται – Thestival


Ως λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Μητροπολίτης , μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, τόνισε στο ope.gr ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο έχουν ιδιοτελή σχέση με την άρχουσα τάξη. Επίσης, δήλωσε ότι δεν φοβάται για το αν θα αλλάξει κάτι γιατί σε εμάς ελπίδα μας είναι ο Χριστός και το Μυστήριο του Γάμου είναι πολύ ισχυρό, παρά τα χτυπήματα που δέχεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης στο ope.gr:

”’Λυπηρό αυτό που έγινε με το νομοσχέδιο. Για μια ομάδα ανθρώπων σύρθηκε ολόκληρο το Έθνος να ψηφίσει. Οι οικογένειες αυτές είναι από ότι μάθαμε πεντακόσιες. Πολλοί από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο πρέπει να έχουν ιδιοτελή σχέση με την άρχουσα τάξη. Κάναμε σύναξη των Ιερέων και μιλήσαμε εκ του σύνεγγυς. Διαπίστωσα πώς δεν το δέχεται κανένας το νομοσχέδιο αυτό”, ανέφερε.

”Σε εμάς η ελπίδα μας είναι ο Χριστός, ο οποίος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, και δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Και σε άλλες εποχές δοκιμάζονταν οι Χριστιανοί όπως με τις Εικονομαχίες”, είπε.

Σε ερώτηση αν φοβάται μήπως αλλάξει κάτι από το νομοσχέδιο σε επίπεδο κοινωνίας και γάμου, απάντησε:  ”Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο γάμος είναι πολύ ισχυρό Μυστήριο, έστω και αν τον περιορίσουν δεν πρόκειται να τον αλλάξουν ή να τον βγάλουν. Πνευματικά δεν πρέπει να μισήσουμε κανέναν άνθρωπο. Η οικογένεια πρέπει να ελπίζει στο Έλεος του Θεού”. 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα