1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

O Dreamer και Εσύ: Άλλαξε τον εαυτό σου και τότε θα αλλάξει και η ζωή σου


Άλλη μια μέρα οδεύει προς το τέλος της. Επιστρέφετε στο σπίτι σας απογοητευμένοι. «Γιατί να είμαι τόσο άτυχος/η;» μουρμουρίζετε; Πράγματι, τον τελευταίο καιρό δεν σας συνέβησαν και λίγα. Χωρίσατε από την μακροχρόνια σχέση σας, προδοθήκατε από φίλους στων οποίων την αφοσίωση ορκιζόσασταν μέχρι πρότινος, απολυθήκατε από την εργασία σας.

Νιώθετε πως βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό τούνελ και αναζητάτε εκείνο το φως που θα σας επιτρέψει να ελπίσετε και να ονειρευτείτε ξανά. Και αν σας έλεγαν πως οτιδήποτε διαδραματίζεται την παρούσα στιγμή στη ζωή σας, τίποτε άλλο δεν αποτελεί παρά μια πιστή αντανάκλαση της εσωτερικής σας κατάστασης, θα τολμούσατε να διεκδικήσετε την ελευθερία σας, ξεκινώντας μια κατάδυση στα βάθη της ίδιας σας της ύπαρξης;

Advertisment

O εμπνευσμένος Elio D’Anna με το ανατρεπτικό Ο Dreamer και Εσύ από τις Εκδόσεις Διόπτρα μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία πνευματικής αφύπνισης και ατομικής επανάστασης, ικανή να μετατρέψει ολόκληρο τον κόσμο σε έναν επίγειο παράδεισο ενόρασης και δημιουργίας.

Ένα ταξίδι για τους λίγους ανάμεσα στους λίγους

Ο Dreamer βρίσκεται πάντα κάπου κοντά σας, ωστόσο θα καταφέρετε να τον δείτε μονάχα αν λυτρωθείτε από όλους τους ρόλους, τις επιρροές και τους καταναγκασμούς, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο.

Ξεχάστε λοιπόν ό,τι διδαχθήκατε από την οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία και απλώς αφεθείτε στη σοφία μιας μη διδασκαλίας, που έρχεται πιο πολύ να εξαλείψει παρά να προσθέσει. Είστε, όμως, αρκετά θαρραλέοι, ώστε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι για τους λίγους ανάμεσα στους λίγους, αποχαιρετώντας την αιτία κάθε σας αποτυχίας, την ίδια σας την οδύνη;

Advertisment

Συνειδητοποιείστε πως όλα προέρχονται από εσάς. Τα γεγονότα, οι ανακατατάξεις και τα θαύματα πρέπει πρώτα να λάβουν την έγκρισή σας για να συμβούν. Και αν η πραγματικότητα που βιώνετε δεν σας ευχαριστεί, κοιτάξτε προσεκτικά μέσα σας και ύστερα αναλάβετε δράση. Να θυμάστε πως οποιαδήποτε μεταβολή στην ύπαρξή σας δύναται να μετακινήσει βουνά στον κόσμο των συμβάντων.

Ο Elio D` Anna θα πραγματοποιήσει, στις 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, διαδραστικό workshop με θέμα “Εσωτερική Οικονομία & Οικονομία του Μέλλοντος”. Δείτε περισσότερα εδώ

Αποφύγετε την ταύτιση με την εξωτερική πραγματικότητα

Αποφύγετε να ταυτίζεστε με την εξωτερική πραγματικότητα. Αντίθετα, δείτε τον κόσμο σας σαν ένα θεαματικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, όπου το φως και οι σκιές διαρκώς εναλλάσσονται. «Θέλω να αλλάξω, αλλά κάθε προσπάθειά μου πέφτει στο κενό» παραπονιέστε.

Και όμως, πίσω από την φαινομενική βούλησή σας να μεταβάλλετε τις συνθήκες της ζωής σας, κρύβεται η ισχυρά ριζωμένη σας απόφαση να τις διατηρήσετε ακριβώς όπως είναι. «Μα πώς γίνεται να προκάλεσα την απόλυσή μου;» φωνάζετε γεμάτοι αγανάκτηση. Ακούγεται παρανοϊκό αλλά, πράγματι, εσείς σπείρατε τους σπόρους της καταστροφής σας.

Αναγνωρίστε όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που για χρόνια καλλιεργούσατε επιμελώς στην σκέψη και στην ψυχή σας και κατανοήστε πως αυτά σας έφεραν στο ζοφερό σήμερα, αφού στην ουσία η ζωή ανταποκρίνεται πάντα απόλυτα στο επίπεδο της ύπαρξής σας, στο εύρος των ιδεών σας και στο βάθος των αξιών σας.

Καθετί στο οποίο επικεντρώνεστε, μεγεθύνεται

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες συνιστούν απλώς προκλήσεις που οι ίδιοι δημιουργείτε και προβάλετε, προκειμένου να τις υπερβείτε. Ισοδυναμούν με τα όρια σας, που υψώνουν βουνά ανάμεσα σε εσάς και τα όνειρά σας.

«Λαχταρώ να γίνω πιο πλούσιος» δηλώνετε, ωστόσο αυτή ακριβώς η επιθυμία σας αποκαλύπτει και το έλλειμμά σας. Ποτέ μην ποθείτε, ποτέ μη ζητάτε, ποτέ μην εκλιπαρείτε. Εξάλλου, το όνειρο συνιστά απουσία χρόνου και, συνεπώς, κατοικεί μονάχα στην παρούσα στιγμή. Παύοντας να ταυτίζεστε σε ό,τι δεν είστε, θα διαπιστώσετε πως ήδη κατέχετε όσα νομίζετε πως είχατε στερηθεί.

Επενδύστε στη βούλησή σας. Και απαλλαγμένοι από φόβο, επιθυμία, ενοχές, θα κατανοήσετε επιτέλους πως ένας άνθρωπος, ένας πολιτισμός, μια χώρα δύνανται να έχουν και να κάνουν μόνο αυτά που ήδη έχουν κατορθώσει σε υπαρξιακό επίπεδο.

Μην ξεχνάτε πως καθετί στον οποίο επικεντρώνεστε, μεγεθύνετε. Εστιάστε στην ευημερία και πάρτε ξανά πίσω την ευθύνη που σας αναλογεί. Στοιχηματίστε στον εαυτό σας και τότε η ζωή θα στοιχηματίσει σε εσάς.

Ο αντίπαλος είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σας

Μην τρέμετε τους αντιπάλους σας! Στην ουσία, αντιστοιχούν στους μεγαλύτερους συμμάχους του ονείρου σας, καθώς σας υποδεικνύουν το εσωτερικό σας κομμάτι που χρήζει ίασης. Οι «εχθροί» έρχονται στο δρόμο σας για να σας πούνε τι λείπει μέσα σας και συνιστούν μια τέλεια αντανάκλαση του επιπέδου της ελευθερίας και της εξάρτησής σας.

Η συνάντησή μαζί τους ισοδυναμεί με την ξεχωριστή σας ευκαιρία σας να ανταμώσετε την ίδια σας την κόλαση, να την ξεδιαλύνετε, να τη θεραπεύσετε. Επομένως, στο εξής, όταν βγαίνετε στον κόσμο, αναρωτηθείτε απλώς ποιο κομμάτι σας επιθυμείτε να βρείτε και να αγγίξετε σε αυτόν.

Αντί να γυρεύετε θύτες, λουστείτε με το φως της αυτογνωσίας. Και όταν πλέον δεν θα βρίσκετε ελάττωμα σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό σας, τότε θα έχετε αρχίσει να αναπτύσσεστε.

Κυνηγήστε τις σκιές μέσα σας, όπως ακριβώς θα κάνατε με έναν εισβολέα και κάποτε θα αντανακλάτε την αρμονία, την ομορφιά και τον πλούτο που θα έχετε ήδη κατακτήσει σε εσωτερικό επίπεδο.

Η ευτυχία σας συνδέεται άρρηκτα με την ικανότητά σας να μεταμορφώνετε τις αντιξοότητες σε συμβάντα υψηλής τάξης, ενώ στη ρίζα κάθε επιτεύγματος της ανθρωπότητας υπάρχει πάντα το όραμα ενός ατόμου που πίστεψε στο όνειρο και στοιχημάτισε τη ζωή του στην εκπλήρωσή του.

Ο Άνθρωπος της Τρίτης Χιλιετίας

Είναι σημαντικό να υποδύεστε τους εκάστοτε ρόλους σας άψογα. Δεσμευτείτε σε αυτούς, αλλά αποφύγετε να ταυτιστείτε με τον έργο που ονομάζεται «ζωή». Γίνεται ο «κανένας» και τότε θα είστε κάποιος.

Η σιωπηλή αυτοπαρατήρηση θα σας μεταμορφώσει σε έναν ζωντανό μετασχηματιστή ασύλληπτης ισχύος, ικανό να μετατρέψει κάθε βάσανο, καταστροφή ή πρόκληση σε μεγαλειώδη νίκη.
Ο Elio D’ Anna με το αποστομωτικά ειλικρινές Ο Dreamer και Εσύ από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας μεταμορφώνει στον Άνθρωπο της Τρίτης Χιλιετίας, μια άχρονη ύπαρξη που δρα, ονειρεύεται και δημιουργεί.

Και εσείς είστε πια έτοιμοι να αφήσετε πίσω σας κάθε ψέμα για εκείνη την ατομική επανάσταση που θα επιστρέψει να επανεφεύρετε τον ίδιο σας τον εαυτό και, κατ΄ επέκταση, ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα βιβλίο – ύμνος στη δύναμη του ανθρώπου για αλλαγή, ένας ασύλληπτα ακριβής οδηγός ελευθερίας, ένας χάρτης ολοκληρωτικής πνευματικής μετατόπισης, ειδικά σχεδιασμένος για εκείνους που δεν φοβούνται τα σκοτάδια, και μια υπενθύμιση πως τίποτε δεν έχει συμβεί πριν από το «τώρα».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα