1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Mac and chesse η κλαστική Αμερικάνικη συνταγή (Video) | Συνταγές


[*]

Πεντανόστιμο, λαχταριστό Mac and cheese, δηλ. Μακαρονάκι με τυρί, για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας ένα γευστικότατο πιάτο, με μακαρονάκι σε μια πλούσια, γευστικότατη κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ με τυριά που θα απογειώσει τη γεύση στον ουρανίσκο σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα φαγητό που το εφηύραν στην Αμερική και δεν λείπει από κανένα αμερικάνικο τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια αμερικάνικη αυθεντική συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο πιάτο με την απίστευτη γεύση που θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2½ φλ. τσαγιού (280 γρ.) κοφτό μακαρονάκι “Κοραλάκι” (βρασμένα θα αποδώσουν περίπου 5 φλ.) 
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι 
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες χλιαρό
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί προβολόνε τριμμένο[*]
  • 4 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κ.σ. Worcestershire σάλτσα 
  • ½ κ.γ. πάπρικα κατά προτίμηση καπνιστή

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το ζυμαρικό σας να βράσει, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν το θέλετε αλ τέντε βράστε το 1 λ λιγότερο από το προβλεπόμενο χρόνο διότι θα ψηθεί και στο φούρνο για 15 λ.  Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ όσο βράζει το ζυμαρικό ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο, 30 εκ., βαθύ τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο ή αντίστοιχη φαρδιά ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα για 1-2 λ ή μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες κοχλασμού και ροδίσει ελαφρώς. 
  3. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε, ρίχνετε σταδιακά το χλιαρό γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν “γρομπαλάκια” αλευριού και ένα λείο κρεμώδες μείγμα. Μετά προσθέτετε όλο το τυρί προβολόνε και το μισό τσένταρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη Worcestershire και ανακατεύετε πολύ καλά. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο, αν απαιτείται διορθώνετε αναλόγως και αφήνετε τη σάλτσα σας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει και να φουσκώνει.
  5. Όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το βρασμένο και στραγγισμένο ζυμαρικό σας και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί όλο από τη σάλτσα τυριών. 
  6. Αν το σκεύος σας μπαίνει στο φούρνο απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού το υπόλοιπο μισό τριμμένο τσένταρ και το πασπαλίζετε με τη πάπρικα. Διαφορετικά μεταφέρετε όλο το μείγμα του τηγανιού σε ταψί 30 εκ. και με την ίδια διαδικασία απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο τσένταρ και το πασπαλίζετε με τη πάπρικα.
  7. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για 13-15 λ περίπου ή μέχρι να κοχλάσει ελαφρώς η σάλτσα, να λιώσει το τσένταρ επιφάνειας και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Μην τα παραψήσετε. Ακολουθείστε τον προτεινόμενο χρόνο ψησίματος. Το σερβίρετε ζεστό και καλή σας απόλαυση!

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί τσένταρ με ώριμο τυρί τσένταρ για καλύτερη γεύση, όπως και να αντικαταστήσετε το τυρί προβολόνε με γραβιέρα επιλογής σας, ήπια ή πικάντικη, ή μισή ήπια γραβιέρα και μισή παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο ελβετικό τυρί που λιώνει εύκολα. 

Επίσης, Μην αγοράζετε έτοιμα προ-τριμμένα τυριά αλλά να παίρνετε ολόκληρο κομμάτι τυρί επιλογής σας και να το τρίβετε μόνοι σας, διότι στα προ-τριμμένα τυριά συνήθως έχουν προστεθεί συστατικά που εμποδίζουν το τυρί να λιώσει σωστά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια κοκκώδη υφή στη σάλτσα σας!

Σημείωση: Aν προτιμάτε να έχετε μια “τραγανή” επικάλυψη στο φαγητό σας, αναμίξετε 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένα στο μούλτι ψίχουλα ψωμιού 2-3 ημερών, με 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πασπαλίζετε αυτό το μείγμα πάνω από το τυρί τσένταρ και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες. Εάν προτιμήσετε τη τραγανή επικάλυψη προσθέστε τα 3,5 φλ.  τυρί τσένταρ στη σάλτσα και πασπαλίστε πάνω από το μακαρονάκι μόνο το 1/2 φλ. τσένταρ μαζί με το μείγμα ψωμιού. Το φαγητό φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 έως 5 ημέρες.

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Mac and chesse η κλαστική Αμερικάνικη συνταγή (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα