1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινές μπριζόλες τηγανιτές με καραμελωμένα κρεμμύδια | Συνταγές



Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι με καραμελωμένα κρεμμύδια. Ένα εξαιρετικά εύκολο, γρήγορο και απλό, αλλά συγχρόνως πεντανόστιμο φαγητό για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή για αρχάριους (από εδώ), για ένα πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας λόγω της ευκολίας παρασκευής του και της νοστιμιάς του. Συνοδέψτε το με πατατοσαλάτα ή πατατούλες τηγανιτές και απολαύστε εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχα γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 2 μπιζόλες χοιρινές, κατά προτίμηση λαιμού, χωρίς κόκαλο (1,5 εκ. πάχος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε από το ψυγείο τις μπριζόλες σας 1½-2 ώρες πριν τις μαγειρέψετε. Τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνετε λίγο πριν το τηγανίσετε. Βάζετε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Ρίχνετε στο καυτό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε, γυρίζοντάς τες με λαβίδα ανά 1 λ,  για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να μην υπάρχει ροζ αίμα στο κέντρο τους. Μην τις παρατηγανίσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. 
  3. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σας σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν μαλακές και ζεστές. 
  4. Αφήνετε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ρίχνετε το κρεμμύδι και το τηγανίζετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ξύδι βαλσάμικο και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 1 λ. Τέλος προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ελαφρά για 1 λ επιπλέον. 
  5. Απλώνετε τα κρεμμύδια πάνω στις μπριζόλες και τις σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες τηγανιτές με καραμελωμένα κρεμμύδια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα