1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

5 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ


Γράφει η make up artist, Μαρία Ραφαέλα Λεμπέση

Το μακιγιάζ έχει τη δύναμη να ενισχύσει τη φυσική μας ομορφιά, να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας και να μας επιτρέψει να εκφράσουμε το μοναδικό μας στυλ. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο έμπειροι σφάλλουν κάνοντας λάθη που μειώνουν τη συνολική τους εμφάνιση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στα 5+1 πιο διαδεδομένα λάθη στο μακιγιάζ για τα οποία πολλ@ από εμάς είμαστε ένοχοι κάποια στιγμή στο ταξίδι ομορφιάς μας. Αυτές οι γκάφες μπορούν να υπονομεύσουν τη σκληρή δουλειά και το άψογο φινίρισμα για το οποίο προσπαθούμε. Αλλά μην φοβάσαι, γιατί με τη σωστή γνώση και μερικές συμβουλές από ειδικούς, μπορείς εύκολα να αποφύγεις αυτά τα λάθη και να επιτύχεις ένα μακιγιάζ που πραγματικά εντυπωσιάζει.

1. Mismatched foundation: Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα λάθη στο μακιγιάζ είναι να φοράς ένα foundation που δεν ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Είτε είναι πολύ ανοιχτό είτε πολύ σκούρο, ένα ακατάλληλο foundation μπορεί να αφήσει μια έντονη γραμμή στη γραμμή του σαγονιού, κάνοντας το μακιγιάζ σου να φαίνεται αφύσικο. Πάντα να δοκιμάζεις τις αποχρώσεις της βάσης στη γραμμή του σαγονιού ή στο λαιμό σου για να βρεις το σωστό ταίρι.

2. Υπερβολικά φρύδια: Τα υπερβολικά πυκνά ή  τραβηγμένα φρύδια μπορεί να φαίνονται τεχνητά και να υπερισχύουν των χαρακτηριστικών του προσώπου σου. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις ένα ανοιχτόχρωμο χέρι και να επιλέξεις μια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό χρώμα των φρυδιών σου για να δημιουργήσεις μια πιο φυσική και ισορροπημένη εμφάνιση.

3. Λάθος τοποθέτηση foundation: Τοποθετώντας το foundation με τα χέρια έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρεται η λιπαρότητα και τα μικρόβια των χεριών στο πρόσωπο και ως εκ τούτου να αλλοιώνεται η διάρκεια-αποτέλεσμα του μακιγιάζ ή να φαίνεται υπερβολικό στην ποσότητα. Το πιο σωστό είναι να τοποθετείς το foundation με ένα πινέλο ειδικό για αυτή την εφαρμογή ή με κάποιο είδος σφουγγαράκι (beauty blender) και εν συνεχεία να το σετάρεις με κάποια έγχρωμη ή άχρωμη πούδρα.

4. Σκληρό contouring: Ενώ το contouring μπορεί να βελτιώσει τη δομή του προσώπου σου, η υπέρβαση μπορεί να κάνει το μακιγιάζ σου να φαίνεται βαρύ και αφύσικο. Ανακάλυψε σωστά τις γραμμές του περιγράμματος σας και διάλεξε μια απόχρωση που είναι μόνο μερικές αποχρώσεις πιο σκούρα από τον τόνο του δέρματος σου για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

5. Υπερφόρτωση lip liner: Η εντυπωσιακή επικάλυψη των χειλιών σoυ μπορεί να δώσει την εντύπωση πως έχεις υπερβολικά γεμάτα ή τεχνητά χείλη. Για πιο φυσική εμφάνιση, χρησιμοποίησε lip liner για να βελτιώσεις το φυσικό σχήμα των χειλιών σας και να μείνεις κοντά στις άκρες των χειλιών σου, γεμίζοντας με την απόχρωση κραγιόν που έχεις επιλέξει.

6. Δεν αγαπάς το skincare και τα primers: Το σωστό skincare θα σας βοηθήσει να απλωθούν τα προϊόντα καλύτερα στην επιδερμίδα σου ενώ κάνοντας χρήση primer είναι βέβαιο ότι θα παρατείνεις τη διάρκεια και τη μικρότερη αλλοίωση του μακιγιάζ μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Να θυμάσαι ότι το μακιγιάζ είναι τέχνη και η πρακτική το κάνει τέλειο. Μην αποθαρρύνεσαι εάν έχεις κάνει αυτά τα λάθη στο παρελθόν. Το να μαθαίνεις από αυτά είναι το πρώτο βήμα για να βελτιώσεις τις δεξιότητες σου στο μακιγιάζ!

 

Have a beauty-full day!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα