1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Αντιηλιακά: Συμβουλές και αγορές για προστασία

Για μια ακόμα χρονιά η θάλασσα μας καλεί να δροσιστούμε στην αγκαλιά της και η παραλία να αράξουμε σε ξαπλώστρες απολαμβάνοντας τον ήλιο. Χρειάζεται όμως προσοχή. Όσο και αν μας αρέσει να… λιαζόμαστε στην παραλία, ο ήλιος δε θέλει και πολύ να δείξει τα «δόντια» του και να μας χαρίσει ένα ωραιότατο κάψιμο ή να βλάψει σε ακόμα χειρότερο βαθμό την επιδερμίδα μας. 

Μια είναι η λύση λοιπόν. Αρχικά, να βρούμε καταφύγιο στη σκιά και εν συνεχεία, να χρησιμοποιήσουμε τις προστατευτικές ιδιότητες των αντηλιακών προς όφελός μας. Πώς θα πρέπει όμως να τα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία; 

Οι «χρυσοί» κανόνες 

* Το αντιηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό και στεγνό δέρμα, περίπου 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, έτσι ώστε να απορροφηθεί πλήρως από την επιδερμίδα και να μας προστατέψει από τις ακτινοβολίες. 

* Μην ξεχνάτε να ανακινείτε τη συσκευασία πριν τη χρήση, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη ανάμειξη των συστατικών του προϊόντος. 

* Καλύψτε ομοιόμορφα και με αρκετή ποσότητα όλα τα σημεία που «βλέπει» ο ήλιος, δίνοντας περισσότερη βάση σε ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, αλλά και τυχόν ελιές, ουλές ή άλλα σημεία επηρεασμένα από δερματικές παθήσεις. Σε αυτά τα σημεία, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας ή να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού, δερματολόγου ή φαρμακοποιού σας. 

* Κάθε πότε θα πρέπει να ξαναβάζουμε αντηλιακό; Προτείνεται η ανανέωση του αντηλιακού κάθε 45 με 60 λεπτά ή μετά από το μπάνιο ή αν έχετε ιδρώσει. Επίσης αν φορέσετε μπλούζα ενώ έχετε ήδη βάλει αντηλιακό ή σκουπιστείτε με πετσέτα, τότε θα πρέπει να ξαναγίνει εφαρμογή αντηλιακού στο δέρμα. 

* Τα πιτσιρίκια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάθονται στον ήλιο ή όταν παίζουν καθώς οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβουν. Οπωσδήποτε λοιπόν θα πρέπει να φορούν αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και καπέλο. 

* Αν έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ποιες ώρες θα πάτε για μπάνιο, αποφύγετε τις ώρες 12 με 5 το απόγευμα που ο ήλιος είναι στο peak του. 


Τι αντηλιακό να πάρω; 


Οι επιλογές που έχετε είναι δεκάδες στην αγορά. Παρακάτω προτείνουμε ενδεικτικά μερικές ποιοτικές επιλογές. 

Avene Eau Thermale Spray Spf 20 
Αντιηλιακό Spray για πρόσωπο και σώμα για μέτρια αντηλιακή προστασία του ευαίσθητου δέρματος. Περιλαμβάνει αποκλειστικό συνδυασμό φωτοπροστατευτικών συστατικών που εξασφαλίζει άριστη προστασία από το σύνολο της ηλιακής ακτινοβολίας, UVB και μακρές και βραχείες UVA. 
Frezyderm Sunscreen Mousse Spf 30 
Αντηλιακό σε μορφή αφρού για πρόσωπο και σώμα, ανθεκτικό στο νερό και σε μορφή αφρού. Χάρη στη μορφή αυτή, εφαρμόζεται εύκολα επιτυγχάνοντας ιδανική διασπορά φίλτρων για ομοιόμορφο μαύρισμα δημιουργώντας παράλληλα στο δέρμα ένα συνεχές film προστασίας, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. 
Pharmasept Velvet Protective Sun Cream SPF50+ 
Σχεδιασμένο ειδικά για πιτσιρίκια, το προϊόν της ελληνικής εταιρείας Pharmasept προσφέρει πολύ υψηλή προστασία από τον ήλιο σε κανονικές, ευαίσθητες και βρεφικές επιδερμίδες. Διαθέτει ευρέως φάσματος φίλτρα που παρέχουν πλήρη προστασία από τη UVA, UVB και IR ακτινοβολία και είναι πλούσιο σε φυτικά εκχυλίσματα, φυσικά πολυακόρεστα και βιταμίνες που ενυδατώνουν, καταπραΰνουν και προστατεύουν την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα. 
Vichy Ideal Soleil Hydrating Milk Spf 50 
To γαλάκτωμα της Vichy διαθέτει σύστημα φίλτρων με βάση το Mexoryl, για προστασία ευρέος φάσματος UVA-UVB με μεγάλη φωτοσταθερότητα. Η εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό οξύ σύνθεση, εφαρμόζεται εύκολα και δεν αφήνει λιπαρότητα ή λευκά σημάδια. Η δροσερή υφή του χαρίζει ευχάριστη αίσθηση σε κάθε εφαρμογή. Κατάλληλο για πρόσωπο και για το σώμα. 
Avene Emulsion Spf 50+ 
Αντηλιακή κρέμα προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες, ανθεκτική στο νερό, χωρίς να αφήνει λευκά ίχνη. Διαθέτει συνδυασμό φωτοπροστατευτικών συστατικών που εξασφαλίζει άριστη προστασία από το σύνολο της ηλιακής ακτινοβολίας, UVB και μακρές και βραχείες UVA και ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα