1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

210 ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

210 ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) – ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (dypa.gr) ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!! – Όσα θέλετε να γνωρίζετε!!!

NEWS: Επίδομα ενίσχυσης για χιλιάδες ευάλωτους δικαιούχους, έως 210 ευρώ, αναμένεται να δώσει ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr). Δείτε τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια καθώς και ποιους αφορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το παραπάνω επίδομα είναι γνωστό έως επίδομα «στήριξης», φτάνει έως 210 ευρώ και δίνεται μέχρι και 15 μήνες.

Ως δικαιούχοι του συγκεκριμένου επιδόματος, λογίζονται τα ευάλωτα νοικοκυριά και η καταβολή του γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ.
epidoma teknwn 2018 1

Επίδομα “στήριξης” έως 210 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ: Σε ποιους απευθύνεται – Ποιες οι προϋποθέσεις

Αφορά το Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες

Το ενδιάμεσο πρόγραμμα απευθύνεται σε ευάλωτους οφειλέτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

  • Κρατική επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου των ευάλωτων οφειλετών
  • Κρατική επιδότηση από 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως
  • Κρατική επιδότηση μηνιαίας δόσης δανείων για 15 μήνες
  • Αναστολή μέτρων των πιστωτών (π.χ. κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και εξώσεις)
epidoma 800 eyro e1709628803906

Επίδομα “στήριξης” έως 210 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ: Προϋποθέσεις και κριτήρια

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα και την παροχή Κρατικής επιδότησης είναι η πλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας – εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια – που θεσπίστηκαν και ισχύουν στο προνοιακό πρόγραμμα «Επίδομα Στέγασης» (ΚΥΑ 71670, ΦΕΚ 4500/Β/29-09-2021), σύμφωνα με τα οποία:

α) το συνολικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως του ποσού των 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

β) η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Επιπλέον, εφαρμόζεται το περιουσιακό όριο αναφορικά με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.λπ. το οποίο ισχύει για το «Επίδομα Στέγασης».

Τα εν λόγω κριτήρια ελέγχονται και διασταυρώνονται κατά την έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου, η οποία είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και εκδίδεται από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (τ. ΕΓΔΙΧ).

Τα ευάλωτα νοικοκυριά μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (τ. ΕΓΔΙΧ) για να λάβουν την κρατική επιδότηση από 70 έως 210 ευρώ, σημειώνει το workenter.gr.

210 ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!! – Μη χάσετε την ευκαιρία!

Να προσλάβουν υπαλλήλους με επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος μέχρι του ποσού των 1.022 ευρώ τον μήνα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ(dypa.gr): Εντούτοις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν καθώς όπως όλα δείχνουν η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα κλείσει έως τα τέλη του μήνα.

Ήδη έχουν υποβληθεί σχεδόν 14.000 αιτήσεις. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι ηλικίας ως και 45 ετών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon   Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Δικαιούχοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με προτεραιότητα σε επιχειρήσεις της πράσινης οικονομίας και ωφελούμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, ηλικίας 25-45 ετών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα ποσά της επιχορήγησης των μισθών

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 80 ώρες και η διάρκεια της απασχόλησης είναι 6 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 100% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών, δηλαδή 1.022€ μηνιαία (6.132€ συνολικά), και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 817,60€ μηνιαία (4.906€ συνολικά).

Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού, η επιχορήγηση διαμορφώνεται στο 50% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για πρόσληψη άνεργων σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση – έως 1.000€ μηνιαία για ανέργους 25-30 ετών και έως 800€ μηνιαία για ανέργους 31-45 ετών.

Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης βήμα – βήμα

Ποια είναι όμως η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι βήμα – βήμα;

  • Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon
  • Οι επιχειρήσεις επιλέγουν το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης.
  • Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τις θέσεις, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.
  • H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, αξιολογώντας την αίτηση υπαγωγής εντός 10 εργάσιμων ημερών.
  • Η ΔΥΠΑ υποδεικνύει στις επιχειρήσεις υποψηφίους σύμφωνα με τα προσόντα της θέσης, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής/ χρηματοδότησης.
  • Η επιχείρηση προεπιλέγει μεταξύ των υποψηφίων εντός 10 εργάσιμων ημερών.
  • Η ΔΥΠΑ ενημερώνει τον άνεργο που προεπιλέγει η επιχείρηση με κάθε πρόσφορο μέσο εντός 3 ημερών.
  • Ο προεπιλεγμένος υποψήφιος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης. ✓ Μετά την πιστοποίησή του, η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΠΛΗΡΩΜΕΣ!

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ- ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!!! ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ 3 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΕΚΟ- ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα