1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

12χρονο αγόρι στην Τουρκία ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 260 ώρες στα χαλάσματα


Τα θαύματα στα συντρίμμια του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία δεν σταματούν: Έντεκα ολόκληρες μέρες μετά, ένα 12χρονο αγόρι ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα στην επαρχία Χατάι, χάρη στους διασώστες και τους εθελοντές που δεν σταματούν τον γιγάντιο αγώνα τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο 12χρονος Οσμάν Χαλέμπιγε διασώθηκε στη συνοικία Εκιντζί και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο.

Και δεν είναι ο μόνος: Λίγες ώρες νωρίτερα, η 29χρονη Νεσλιχάν Κιλίτς ανασύρθηκε επίσης ζωντανή έπειτα από 258 ώρες από το τρομακτικό χτύπημα του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ. Ο γιατρός Μοχάμεντ Σεμίχ Γκεντίκ που εξέτασε την 29χρονη είπε ότι η κοπέλα ψέλλισε το όνομά της και ζητούσε να μάθει την τύχη συγγενικών της προσώπων. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κατάστασή της είναι σταθερή.

Χτες Πέμπτη 16/2 διασώθηκε και η 17χρονη Αλέινα Ελμέζ, το επίθετο της οποίας σημαίνει «αυτή που δεν πεθαίνει». Η νεαρή βρέθηκε ζωντανή στη νότια επαρχία Καχραμανμαράς, 248 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ασύγκριτο να βλέπουμε τη χαρά της οικογένειας», δήλωσε ο Ισμαήλ, ένας από τους διασώστες.

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή γεωφυσικής Αχμέτ Ερτζάν, ο οποίος είπε πως «σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει δώσει το κράτος για τα κτίρια που κατέρρευσαν, τον πληθυσμό κτλ., μέχρι τώρα 150.000 άνθρωποι βγήκαν κάτω από τα συντρίμμια, είτε νεκροί είτε ως τραυματίες. Σήμερα τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Κάποιοι από αυτούς και σήμερα είναι ζωντανοί. Περίπου το 0,1% ή το 0,2%. Αυτό είναι σημαντικό. Από την Μαλάτεια μέχρι και το Χατάι, έστω και για μια ζωή δεν πρέπει να απομακρύνεις τα μπάζα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας του σεισμού, με αποτέλεσμα η Τουρκία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη κρίση αστεγίας του πλανήτη.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα