1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

10 τρόποι φροντίδας του ξηρού δέρματος


Ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας σας, μια ενυδατική κρέμα είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς επιδερμικού φραγμού. Όταν όμως έχετε ξηρό δέρμα, η επιδερμίδα σας μπορεί να φαίνεται σκασμένη, φολιδωτή και χωρίς ελαστικότητα. Μία ενυδατική κρέμα θα φέρει την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα σας, και θα την σφραγίσει στην επιδερμίδα σας, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα σας θα είναι ενυδατωμένο όλο το 24ωρο.

Τα ακόλουθα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ξηρό δέρμα σας υγρό και υγιές:

1.      Πλένετε απαλά το πρόσωπό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό χωρίς οινόπνευμα και χωρίς σαπούνι.

2.      Ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα που είναι η κύρια μορφή θεραπείας για τους περισσότερους τύπους ξηρού δέρματος. Οι ενυδατικές κρέμες λειαίνουν και μαλακώνουν το ξηρό δέρμα για ν’ αποτρέψουν το σκάσιμο ενώ παράλληλα λειτουργούν για ν’ αναδημιουργήσουν το φυσικό φραγμό του δέρματος. Αναζητήστε ενυδατικά προιόντα με συστατικά όπως ουρία, ceramides, λιπαρά οξέα και γλυκερίνη. Επιλέξτε υποαλλεργικές κρέμες και γαλακτώματα χωρίς άρωμα που δεν προκαλούν ακμή και δεν περιέχουν ουσίες που προκαλούν αλλεργίες.

Η CeraVe Moisturising Cream, προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση σώματος και προσώπου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού και βελτιώνει την όψη και την υφή της επιδερμίδας σας. Είναι κατάλληλη για ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα, για το σώμα και το πρόσωπο.

Εναλλακτικά, το γαλάκτωμα σώματος CeraVe Moisturising Lotion διαθέτει ελαφριά υφή που ενυδατώνει την επιδερμίδα σας και αποκαθιστά τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό, προσφέροντας 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί. Είναι υποαλλεργικό και δεν προκαλεί ερεθισμούς.

3.      Χρησιμοποιήστε καθημερινά αντηλιακή κρέμα ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF30, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες. Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του κάθε δύο ώρες, ή πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

4.      Εάν το δέρμα του προσώπου σας είναι πολύ ξηρό, χρησιμοποιήστε μια πιο παχιά ενυδατική κρέμα το βράδυ και μία πιο ελαφριά το πρωί.

5.      Τα μεγάλα σε διάρκεια ντους ή μπάνια και το πολύ ζεστό νερό αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας. Κάνετε μπάνιο όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα, και όχι περισσότερο από 5-10 λεπτά.

6.      Στο ντους ή στο μπάνιο, δοκιμάστε ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς σαπούνι και αποφύγετε τη λούφα και την ελαφρόπετρα. Ξεπλύνετε καλά και σκουπιστείτε απαλά με μία μαλακή πετσέτα και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

7.      Για το πλύσιμο των χεριών, χρησιμοποιήστε υποαλλεργικό σαπούνι χωρίς άρωμα. Στη συνέχεια απλώστε ενυδατική κρέμα.

8.      Επιλέξτε υφάσματα που δεν ερεθίζουν το δέρμα σας και το αφήνουν ν’ αναπνέει.

9.      Για το πλύσιμο των ρούχων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά χωρίς χρωστικές ή αρώματα, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

10.  Ο ζεστός, ξηρός αέρας μπορεί να ξεράνει την ευαίσθητη επιδερμίδα σας και να επιδεινώσει τον κνησμό και το ξεφλούδισμα. Ένας υγραντήρας προσθέτει υγρασία.

Εάν αυτά τα βήματα φροντίδας δεν ανακουφίσουν τα συμπτώματά σας ή εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν, επισκεφτείτε το δερματολόγο σας για να σας υποδείξει ένα  εξατομικευμένο σχέδιο φροντίδας, με βάση τον τύπο επιδερμίδας σας και οποιαδήποτε δερματική πάθηση που μπορεί να έχετε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα