1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Όλα όσα προσέχουν οι επισκέπτες στο σπίτι σου


Δέχεσαι συχνά επισκέψεις στο σπίτι; Μπορεί όσοι έρχονται να είναι φίλοι σου, μπορεί απλοί γνωστοί, όμως σε κάθε περίπτωση ως επισκέπτες έχουν την τάση να εστιάζουν σε πράγματα στα οποία εσύ μπορεί να μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία.

Ποια είναι αυτά;

Πάσης φύσεως μυρωδιές

Μπορεί εσύ να μην τις παίρνεις χαμπάρι γιατί τις έχεις συνέχεια στο σπίτι και τις έχεις συνηθίσει, όμως οι επισκέπτες είναι σίγουρο πως θα τις καταλάβουν. Μπορεί να είναι μυρωδιές από το μαγείρεμα, από την τουαλέτα ή από την κλεισούρα. Ιδανικά, φρόντισε να αερίζεις συχνά το σπίτι, και να έχεις κάποιου είδος αρωματικό μπρίζας ή στικ με αιθέρια έλαια σε κεντρικό σημείο.

Μικροζημιές

Όταν περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι, παύουμε να δίνουμε βάση σε φαινομενικά ασήμαντα μικροπράγματα. Οι λεκέδες σε διακόπτες φωτισμού, οι δαχτυλιές στους τοίχους, ένα «χτύπημα» στις γωνίες, είναι μερικά μόνο από αυτά τα μικρά που σπανίως προσέχουμε. Αλλά όποιος επισκέπτεται το σπίτι θα τα προσέξει αμέσως, ειδικά αν όλα τα άλλα είναι στην εντέλεια.

Χαρτί τουαλέτας

Σου έχει τύχει να θες πάση θυσία να πας τουαλέτα σε ξένο σπίτι και με το που μπαίνεις να βλέπεις πως έχει μείνει ελάχιστο ή δεν υπάρχει καθόλου; Οι επισκέπτες σου όταν επισκεφτούν την τουαλέτα σίγουρα θα θέλουν να ξέρουν πως είναι… ασφαλείς, οπότε φρόντιζε να έχεις πάντα 1-2 έξτρα ρολά καβάτζα.

Λουλούδια που… πεθαίνουν

Λίγο πράσινο προσθέτει χρώμα στους χώρους και κάνει το σπίτι πιο ζωντανό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου αν δεν θες να αγοράσεις ακριβά διακοσμητικά ή να κάνεις ανακαίνιση, όμως έχουν απαιτήσεις. Φρόντισε λοιπόν να τα έχεις… ζωντανά, γιατί τα ξεραμένα φυτά κάνουν «μπαμ» στους επισκέπτες.

Χαλασμένες κλειδαριές και σπασμένοι διακόπτες

Σε οποιοδήποτε, ακόμα και στο πιο καλοδιατηρημένο διαμέρισμα, κάτι μπορεί να χαλάσει κάποια στιγμή. Οι βρύσες να τρέχουν, ο νεροχύτης να είναι βουλωμένος και η πόρτα να «κολλάει». Ενημερώνοντας τους καλεσμένους για αυτές τις μικρές ατέλειες εκ των προτέρων, θα αποφύγεις πολλές άβολες καταστάσεις.

Τα… ατίθασα κατοικίδια

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους τετράποδους φίλους μας με στοργή, αλλά μόνο όταν συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς. Μπορεί για εσένα να μην σημαίνει τίποτα το να γρυλλίζει για φαγητό ο σκύλος σου στο τραπέζι ή η γάτα να ανεβαίνει και να κόβει βόλτες ανάμεσα στα πιάτα, όμως οι καλεσμένοι μπορεί να νιώσουν άβολα.

Το ντουλαπάκι του μπάνιου

Μερικοί καλεσμένοι χαίρονται να μαθαίνουν τα μικρά μυστικά των οικοδεσποτών τους, ειδικά αν υπάρχει η ευκαιρία να το κάνουν με άκρα μυστικότητα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να τσεκάρουν τυχόν φάρμακα ή καλλυντικά, τα οποία βρίσκονται στο ντουλαπάκι του μπάνιου. Μια έρευνα έδειξε ότι το 40% των επισκεπτών εξετάζει τακτικά το περιεχόμενο των συρταριών και των ντουλαπιών του μπάνιου του οικοδεσπότη τους. Επομένως, εάν δεν θες να μοιραστείς τέτοιες… προσωπικές πληροφορίες, αφαίρεσε οτιδήποτε δεν θες να βρουν από το μπάνιο σου.

Με πληροφορίες από Brightside


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα