1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φτιάχνουμε εύκολη καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με γιαούρτι


Οι σαλάτες είναι μια καλή λύση όταν δεν έχουμε πολλή όρεξη ή χρόνο για να μαγειρέψουμε. Και δεν εννοούμε την απλή εκδοχή τους, αλλά ενισχυμένες με πολλά λαχανικά και κρέας που μπορούν κάλλιστα να σταθούν και ως κυρίως πιάτο. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μια light και θρεπτική πατατοσαλάτα που τη συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι.

Το γιαούρτι δροσίζει τα φαγητά, έχει εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα σε μαρινάδες κρεατικών, γίνεται σάλτσα σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και μπαίνει ακόμα και σε γλυκά! Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά, καθώς έχει πυκνότερη υφή και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

λίγο μαϊντανό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμό και ξύσμα από 1,5 λάιμ

αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

λίγη γλυκιά πάπρικα

½ σ.κ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 καρότο βρασμένο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες. Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο μέγεθος.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό.

Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες. Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Διαβάστε επίσης

Μακαρονάδα Aglio Olio με σκόρδο και τσίλι – Έτοιμη σε 10 λεπτά

Μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη: Μία πανεύκολη και light συνταγή


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα