1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φτιάξτε την πιο εύκολη και πεντανόστιμη πίτα της Θεσσαλίας


Είναι μία από τις ωραιότερες παραδοσιακές πίτες της Θεσσαλίας. Πρόκειται για μία πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που από μικρή, όταν πηγαίναμε στα Τρίκαλα η γιαγιά μου την έφτιαχνε πάντα.

Η μπατζίνα ήταν το καλύτερο κολατσιό για τις απογευματινές λιγούρες, ενώ παλαιότερα ήταν η πίτα που έπαιρναν μαζί τους όσοι δούλευαν στα χωράφια ή την έδιναν σαν κέρασμα στα σπίτια.

Στη Θεσσαλία βάζουν κολοκύθια ειδικά για μπατζίνα, αυτά που γίνονται μεγάλα πρασινοκίτρινα και υπάρχει σε όλα τα σπίτια ειδικά για αυτόν τον λόγο.

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. κολοκύθα πράσινη ή κολοκυθάκια
  • 300-400 γρ. φέτα, σκληρή
  • 2 αυγά
  • 120ml γάλα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.

Κόβουμε την κολοκύθα στην μέση, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους. Βγάζουμε την ψίχα της κολοκύθας ξύνοντας με κουτάλι , διαφορετικά τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και την βάζουμε σε τρυπητό.

Πατάμε με το χέρι μας καλά την τριμμένη κολοκύθα να βγάλει τα υγρά και αλατίζουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την τριμμένη κολοκύθα και τα ¾ από τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί. Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε η μπατζίνα να έχει πάχος το περισσότερο 1 εκατοστό, γιατί πρέπει να είναι λεπτή.

Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε επίσης:

Ένα μήλο ή ένα αυγό την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα;

Boat Shoes: Το vintage παπούτσι που θα σαρώσει φέτος την Άνοιξη


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα