1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Υπήρξε ένας ενάρετος άνθρωπος με πολλή αγάπη στην καρδιά του


Στον ιερό καθεδρικό ναό του αγίου Νικολάου Καλαμαριάς τελέστηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την ήμερα που έφυγε από τη ζωή.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών και τους διακόνους της μητρόπολης.

«Υπήρξε ένας ενάρετος άνθρωπος με πολλή αγάπη στην καρδιά του και με ανύστακτο ενδιαφέρον για το ποίμνιό του», ανέφερε για τον προκάτοχό του ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης Ιουστίνος διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ο μακαριστός Προκόπιος υπήρξε στύλος και εδραίωμα για την μητρόπολή μας. «Για αυτό σήμερα με το ιερό μνημόσυνο που τελούμε θέλουμε για ακόμη μία φορά να εκφράσουμε προς το πρόσωπό του την ευγνωμοσύνη της τοπικής εκκλησίας, για όλα αυτά τα οποία με πολλή υπομονή, με πολλούς κόπους και αμέτρητα ξενύχτια έκανε, υπέρ της σωτηρίας του ποιμνίου της Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και υπέρ της κοινωνικής ευποιίας των δήμων που εποίμανε», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς το δημοτικό συμβούλιο που ήταν παρών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αφού το αίτημα που έχει κάνει η μητρόπολη για να δοθεί το όνομα του μακαριστού ιεράρχη σε μία οδό της πόλης δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί από την δημοτική αρχή.

«Απορώ σε μια ολόκληρη Καλαμαριά δεν βρέθηκε μία οδός», αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Ιουστίνος για να προσθέσει φανερά ενοχλημένος πως, «αντί να βάλουμε τους ήρωες και τους αγίους δίνουμε ονόματα σε άλλους άσχετους, που δεν έχουν κάνει τίποτα για την Καλαμαριά».

Όπως αποκάλυψε μάλιστα παρακαλάει έξι ολόκληρα χρόνια για να βάλουν μία οδό για τον Προκόπιο. «Είναι έλλειψη στην Καλαμαριά να μην υπάρχει το όνομά του ενώ ο ίδιος για σαράντα ολόκληρα χρόνια διακόνησε την Καλαμαριά», ενώ κλείνοντας το θέμα παρακάλεσε και πάλι το δημοτικό συμβούλιο να διευθετήσει επιτέλους το ζήτημα που ακόμη εκκρεμεί.

Παίρνοντας αφορμή από το απαράμιλλο παράδειγμα μετανοίας της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης ξεκαθάρισε πως για να σωθούμε και να λάβουμε το αίμα του Γολγοθά πρέπει να δώσουμε το δάκρυ της δικής μας μετάνοιας. «Η μετάνοια είναι αυτή που ανοίγει τον παράδεισο, που αποκαθαίρει την βρώμικη στολή του βαπτίσματος την όποια ρυπάναμε από τις αμαρτίες μας και αυτή που μας κάνει πάλι παιδιά του θεού και αδελφούς μεταξύ μας», επεσήμανε.

Ο μητροπολίτης έκλεισε ωστόσο με την προτροπή να κατανοήσουμε ιδιαίτερα εμείς οι λεγόμενοι εκκλησιαστικοί άνθρωποι ότι χωρίς μετάνοια πρόσωπο Θεού δεν θα δούμε. «Ειλικρινή όμως μετάνοια και όχι μετάνοια των λόγων αλλά των έργων και των πράξεων. Η σωτηρία είναι εύκολη για αυτούς που μετανοούν και ανέφικτη για αυτούς που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και δεν μετανοούν. Ας κρατήσουμε σφιχτά το κλειδί της μετανοίας για να απολαύσουμε και εμείς την ευλογία της σωτηρίας», κατέληξε ο κ. Ιουστίνος.

Πηγή: orthodoxia.info


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα