1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τρία tips για να φτιάξετε τον πιο πετυχημένο σπιτικό πουρέ πατάτας!


Ο πουρές πατάτας είναι από τα αγαπημένα συνοδευτικά μικρών και μεγάλων. Ειδικά, ο σπιτικός είναι μια εύκολη λύση για να συνοδεύσει υπέροχα τα φαγητά και δη τα κοκκινιστά.

Ωστόσο, είναι αλήθεια πως δεν μας πετυχαίνει όλες τις φορές που θέλουμε να φτιάξουμε σπιτικό πουρέ. Ή μπορεί πολλές να σκέφτονται πως δεν είναι εύκολο και επιλέγουν έτσι την εύκολη λύση του έτοιμου.

Ωστόσο, όπως κάθε φαγητό, έτσι και ο πουρές πατάτας έχει τα δικά του μικρά που μυστικά που άμα τα ακολουθήσετε, θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Εμείς σας έχουμε παρακάτω τρία tips για να φτιάξετε τον καλύτερο πουρέ.

Βράστε ολόκληρες τις πατάτες

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε, είναι να εισχωρήσει νερό στο εσωτερικό της πατάτας κατά το βράσιμο. Έτσι, για να το αποφύγετε, βράστε τις πατάτες όπως είναι ολόκληρες και με τη φλούδα. Και καθαρίστε τις μετά που θα έχουν βράσει. Εννοείται πως τις πλένετε καλά πριν τις βράσετε.

Χρησιμοποιήστε τις πατάτες ζεστές

Αν θέλετε να έχετε μια πραγματικά κρεμώδη γεύση και υφή, δεν πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν. Αν είναι δυνατό, ξεκινήστε να φτιάχνετε τον πουρέ αμέσως μετά το βράσιμο. Για να μην καούν τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε καλύτερα τα γάντια για τα πιάτα.

Μην προσθέτετε τα υγρά όλα μαζί

Οι πατάτες δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν όλο το υγρό με τη μία, έτσι, δουλεύοντας σε μικρότερες δόσεις, τις βοηθάτε να απορροφήσουν όλη αυτή την κρεμώδη υφή, αποφεύγοντας τον πουρέ με υγρά.

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό των Χριστουγέννων

Η πιο νόστιμη κοτόσουπα με καρότα που έχεις δοκιμάσει ποτέ – Ιδανική τώρα με την κακοκαιρία

Tips για να πετύχετε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα