1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κι όμως, oι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν cheesecake και έχουμε αποδείξεις


Μερικοί χαρακτηρίζουν το cheesecake ως το «γλυκό των θεών» -αναφερόμενοι και στους αρχαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες, που συνήθιζαν να τρώνε μία παραλλαγή του κλασικού cheesecake με ζύμη γεμιστή με τυρί και μέλι, για να γιορτάσουν τις επιτυχίες τους στους αγώνες πεντάθλου.

Το 250 π.Χ. ο Έλληνας ποιητής Αρχέστρατος έγραψε έναν γαστρονομικό οδηγό που ονομαζόταν «Ηδυπάθεια» και διατηρείται μόνο σε θραύσματα. Σε ένα από τα κομμάτια που διασώθηκαν, κάνει αναφορά στο επιδόρπιο: «Αποδεχτείτε ένα κέικ τυριού που παρασκευάζεται στην Αθήνα ή αν δεν μπορείτε να το βρείτε, πάρτε από κάπου αλλού, βγείτε έξω και ζητήστε λίγο αττικό μέλι, αφού αυτό θα κάνει το κέικ τυριού σας θαυμάσιο».

Στο απόσπασμα δυστυχώς δεν αναφερόταν κάποια συνταγή, αλλά χάρη στους Ρωμαίους η ελληνική εκδοχή του cheesecake κατάφερε να περάσει στην αιωνιότητα! Το εγχειρίδιο του Cato «De Agri Cultura» του 160 π.Χ. δεν αποτελεί μόνο δείγμα της επιβίωσης της λατινικής πεζογραφίας, αλλά και ένα ενημερωμένο blog για φαγητά που περιλαμβάνει αρκετές συνταγές για cheesecake.

Εμείς ωστόσο σας προτείνουμε μία πιο λαχταριστή εκδοχή, ένα cheesecake με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Μια πρωτότυπη συνταγή για όσους είναι λάτρεις της σοκολάτας!

%ce%ba%ce%b9-%cf%8c%ce%bc%cf%89%cf%82-o%ce%b9-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ad%cf%84%cf%81%cf%89%ce%b3%ce%b1%ce%bd-cheesecake-%ce%ba%ce%b10

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα digestive

50 γρ. peanuts

100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

50 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

125 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. φυστικοβούτυρο

Για την επικάλυψη

250 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια

30 γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ετοιμάζετε τη βάση χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το απλώνετε ομοιόμορφα σ’ ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση, ανακατεύετε μ’ ένα μίξερ όλα τα υλικά για περίπου 3 λεπτά και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Αφήνετε το cheesecake να ψηθεί στο φούρνο για 40 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας, λιώνετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις δέσει καλά το μείγμα, περιχύνετε πάνω από το cheesecake και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει τελείως και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Διαβάστε επίσης

Σαν τη γαλατόπιτα του Πότη από τη Γη της Ελιάς, δεν έχει – Βρήκαμε τη συνταγή του μανιάτικου γλυκού!

Φτιάξτε κοκκινιστό κοτόπουλο στο τηγάνι μέσα σε 15 λεπτά!

Μουστάρδα: 7 τρόποι για να αξιοποιήσεις το καλύτερο καρύκευμα του κόσμου!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα