1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Το ωραιότερο δώρο που πήρα από τον γιο μου δεν είναι οι βαθμοί στο σχολείο, αλλά το νέο Τ-shirt της συλλογής Answear.Lab.


Από τον γιο μου έχω πάρει αρκετά δώρα και πάντα η συγκίνηση της μάνας είναι μεγάλη. Όμως το τελευταίο δώρο που μου πρόσφερε, με συγκίνησε περισσότερο. Και όχι δεν είναι οι μεγάλοι βαθμοί του σχολείου. Δεν είναι η επιβράβευσή του ως μαθητής, αλλά ως άνθρωπος.

Το δώρο του 13χρονου γιου μου που με έκανε να φουσκώσω από περηφάνια και να ονειρεύομαι πως θα είναι στην κοινωνία ένας χρήσιμος άνδρας, είναι το νέο t shirt της συλλογής της Answear.LAB. Και υπάρχει σημαντικός λόγος για την αξία του πολύτιμου αυτού δώρου.

Μαμά, να ξέρεις δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα στα κορίτσια“. Με αυτό το στερεότυπο… αυτή τη μάστιγα, ξεκίνησε τις προάλλες μία κουβέντα που είχαμε με τον 13χρονο γιο μου. Κι ενώ εκείνος περίμενε την έκρηξη της μανούλας και το… κήρυγμα περί γυναικείας φιλίας, σκέφτηκα πως αυτή τη φορά θα έπρεπε να να αφήσω στην άκρη τη θεωρία και να του μιλήσω με απτά παραδείγματα. Πώς οι γυναίκες στηρίζουν η μία την άλλη και πώς μπορούν να γίνουν μία γροθιά.

Δεν είναι εύκολο να είσαι μαμά. Δεν είναι εύκολο να είσαι μαμά ενός αγοριού μοναχοπαιδιού, γιατί εκτός από έναν καλό και χρήσιμο άνθρωπο στην κοινωνία, θα πρέπει να μεγαλώσεις και έναν άνδρα που θα σέβεται, θα αγαπά και θα εκτιμά τις γυναίκες. Που θα τις καταλαβαίνει, θα είναι στο πλευρό τους. Είσαι ο φάρος του γιου σου που του δείχνεις την πορεία για ένα φωτεινό μέλλον.

Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανη, είναι η σχέση που έχουμε χτίσει μέχρι τώρα. Και η άνεση που νιώθει να μιλάει μαζί μου για τα πάντα, ακόμα και ότι δύο φίλες του τσακώθηκαν άσχημα και τον έκαναν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι… “δεν υπάρχει γυναικεία φιλία”. Ενδεχομένως, να ακούγεται κάπως στα αυτιά ορισμένων ότι μια μαμά με τον γιο μιλάνε και για τους τσακωμούς των φίλων του. Όμως, από τέτοια μικρά και ασήμαντα θέματα, προκύπτουν τα πιο σοβαρά συμπεράσματα!

Στο μυαλό του γιου μου, λοιπόν, εντυπώθηκε πως ανάμεσα στα κορίτσια υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν χαίρεται ή μία με την χαρά της άλλης, πως υπάρχει ζήλια και δε στηρίζει το ένα κορίτσι το άλλο. Αλήθεια, αυτό σκέφτεται και η νέα γενιά; Πόσο στενάχωρο. Κι εμείς, η “παλαιά φρουρά” τι κάνουμε γι’ αυτό; Πώς θα δείξουμε στα παιδιά μας τον άλλον δρόμο, τον φωτεινό, τον δρόμο της αγάπης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης; Στην πράξη και όχι στη θεωρία.

Λίγες ημέρες πριν την κουβέντα με τον γιο μου, είχα δει στο Instagram την ανάρτηση της Μυρτώς Κάζη για το Τ- shirt που φορούσε και το οποίο σχεδιάστηκε από τον νικητή του διαγωνισμού σχεδίου μόδας Fashion Design Project by answear.gr της 31ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Ιωάννη Κούλουρη και αποτελεί μέρος της συλλογής Answear.LAB που προάγει τη γυναικεία δύναμη. Ένα νέο T- shirt με ισχυρό inspirational μήνυμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες και τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά στο ΔΕΣΜΟ, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων γυναικών.

Μια σημαντική πρωτοβουλία και συνεργασία του γυναικείου brand Answear.gr με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ που ξεκίνησε πέρυσι, όταν η νικήτρια του διαγωνισμού σχεδίου μόδας Fashion Design Project by answear.gr, Μαριλένα Προκαλάμου, στο πλαίσιο της 30ης Εβδομάδας της Αθήνας σχεδίασε το πρώτο inspirational T– shirt το οποίο προστέθηκε στη συλλογή της Answear.LAB και τα έσοδα από την πώληση του διατέθηκαν αποκλειστικά για τη στήριξη ευπαθών ομάδων γυναικών.

%cf%84%ce%bf-%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%ae%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%bc0

Και ναι, αυτό αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα πως οι γυναίκες είναι ενωμένες. Στηρίζει η μία την άλλη, την υποστηρίζει, την εμπνέει, την ωθεί να ανοίξει τα φτερά της, να κυνηγήσει τα όνειρά της, να πετύχει τους στόχους της, να είναι ο εαυτός της. Βοηθά η μία την άλλη, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Και είναι σημαντικό που brands μόδας αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, γυναικείας αλληλεγγύης κι ενθάρρυνσης, όπως επισημαίνει και η Μαρία Γεωργάκαινα φορώντας και εκείνη το T – shirt. Εξάλλου, κάθε συλλογή της Answear.LAB είναι μια ιστορία για τις γυναίκες. Μέσα από τη μόδα, θίγει σημαντικά θέματα, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πιστέψουν στη δύναμή τους. Όπως ακριβώς, με τη συλλογή BE SHERO η οποία προτρέπει κάθε γυναίκα να πιστέψει στη δύναμη της, να είναι ο εαυτός της και να διεκδικεί τους στόχους και τα όνειρα της!

Να, μια φορά που τα χρήματα για ρούχα πιάνουν τόπο“. Τελικά, τα παιδιά μπορούν να κάνουν τα πιο εύστοχα σχόλια με τις πιο απλές λέξεις Πιάνουν τόπο! Γιατί αγοράζοντας το inspirational T-shirt της Answear.LAB, γίνεσαι κι εσύ ένας κρίκος αυτής της μεγάλης αλυσίδας αγάπης. Στηρίζεις έμπρακτα τις γυναίκες, όπως η Ιφιγένεια Τζόλα, η οποία δηλώνει χαρούμενη με αυτή την ενέργεια. 

Περιέργως – για την ηλικία του – και ο γιος μου εντυπωσιάστηκε με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Και την ανταπόκριση που έχει και από άλλες γυναίκες.

Μετά από λίγες ημέρες, δέχτηκα ένα δώρο από τον γιο μου. Ήταν το Τ- shirt της Answear.LAB διά χειρός, Ιωάννη Κούλουρη. Το συνόδευε μία κάρτα: “Στηρίζουμε τις γυναίκες και στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια“!

Σχετικά με την Answear:

Η Answear είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που αποτελεί έμπνευση για τη ζωή, με επιλεγμένα προϊόντα και περιορισμένες συλλογές σε πάνω από 500 επώνυμα fashion brands. Ανάμεσα στα περισσότερα από 200.000 προϊόντα μπορείτε να βρείτε τα πιο γνωστά premium brands (Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Hugo Boss, Michael Kors, Valentino, Lacoste, Polo Ralph Lauren, Max Mara, DKNY, Carl Lagerfeld, Versace, Patrizia Pepe, Liu Jo, Pinko), γνωστές μάρκες αθλητικών (adidas, Nike, New Balance, Hoka One One, The North Face, Columbia, Salewa) και εμβληματικές μάρκες denim (G-star, Diesel, Guess Jeans, Pepe Jeans, Levi’s, Lee, Wrangler).

Θα ανακαλύψετε επίσης νέα designer brands που τελευταία είναι όλο και πιο δημοφιλή, όπως οι Samsoe-Samsoe, Colourwear, The Kooples, Filling Pieces, Tiger of Sweden, Custommade, Muuv και Hoff. Η Answear ιδρύθηκε το 2011 και, χάρη στη δυναμική επέκτασή της, δραστηριοποιείται σήμερα σε 11 ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος ενώ εξυπηρετεί περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πελάτες, κερδίζοντας διαρκώς δημοφιλία, χάρη στη γρήγορη παράδοση και την άνεση που προσφέρουν οι αγορές της. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας από το 2021 ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη λειτουργία της και στην Ελλάδα μέσω του answear.gr.

Σχετικά με τον ΔΕΣΜΟ

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 1000 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τουςκαι αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 διαθέτει γραφείο και στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες desmos.org


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα