1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

Το κουλ Art Déco winebar στα Εξάρχεια με το ευρηματικό όνομα


Πριν αρχίσετε να κρυφογελάτε διαβάζοντας τον τίτλο, να σας προλάβω: δεν είναι αυτό που νομίζετε. Αν και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς «γα…το», γιατί όντως είναι υπέροχο, το όνομά του είναι καθ’ όλα ευρηματικό.

Gamay (γκαμέ όπως προφέρεται), λοιπόν είναι μια ποικιλία σταφυλιού μοβ χρώματος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή κόκκινων κρασιών, κυρίως που καλλιεργείται στο Beaujolais και στην κοιλάδα του Λίγηρα γύρω από το Tours. Το πλήρες όνομά του είναι Gamay Noir à Jus Blanc. Είναι μια πολύ παλιά ποικιλία, που αναφέρεται ήδη από τον 15ο αιώνα.

Το Gamay δεν το είχα προσέξει, ομολογώ, μέχρι που είδα ένα Instagram story tης εκ Γερμανίας αφιχθείσας εξαδέλφης μου, που πρόλαβε να το ανακαλύψει πριν από μένα, αν και άνοιξε πολύ πρόσφατα. Έτσι, την επόμενη φορά το επισκεφθήκαμε μαζί.

Με αυτό το πολύ χαρακτηριστικό όνομα, που είμαστε απόλυτα βέβαια, ότι δεν θα το ξεχάσει κανείς, στο 42 της Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, το νέο αυτό winebar, έχει κατακτήσει τις καρδιές, όχι μόνο όσων αγαπούν το καλό κρασί, αλλά και γενικότερα, όσων επιθυμούν μία ποιοτική και οικονομική έξοδο.

Στεγάζεται σε ένα παλιό Art Déco κτήριο με μία πανέμορφη σιδερένια πόρτα, έχοντας διατηρήσει παράλληλα τα artisanal πλακάκια του. Διαθέτει 135 ετικέτες κρασιών, τόσο ελληνικές, όσο και διεθνείς, που ανανεώνονται ανά τακτά διαστήματα, ενώ οι τιμές του είναι αρκετά καλές.

Εκτός από τα μεθυστικά κρασιά του, μπορείτε να απολαύσετε πολύ νόστιμα πιάτα, όπως το τατάκι τόνου (εξαιρετικό), τάρτα κρεμμυδιού, πλατό αλλαντικών και τυριών, καθώς και ιδιαίτερες σαλάτες.

Αν, λοιπόν, δεν το έχετε δοκιμάσει, σάς το προτείνουμε, είτε μετά από μία θεατρική παράσταση, είτε απλά για μία χαλαρή έξοδο με το ταίρι σας ή τους φίλους σας.

Gamay, Ζωοδόχου Πηγής 42, Εξάρχεια

Ανοιχτά καθημερινά από τις 17.00-01.00

Διαβάστε επίσης:

“Προς το Φως”: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ρίκας Πανά

Επιστρέφουν τον Φεβρουάριο οι δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα