1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο τρένων στις Αχαρνές


Οι μνήμες από τη μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από όταν συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη νωπές, ωστόσο πριν λίγο καιρό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή νέα σύγκρουση αμαξοστοιχιών στις Αχαρνές.

Το συγκεκριμένο γεγονός έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σύμφωνα με το οποίο το περιστατικό συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου του 2023 και συγκεκριμένα στις 12:19, στον σταθμό του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών.

Η εφημερίδα αναφέρει στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της ότι το περιστατικό αφορούσε στην παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η οποία παρ’ ολίγο να οδηγήσει σε σύγκρουση δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train. Αξίζει να αναφέρουμε ότι επρόκειτο για τις αμαξοστοιχίες 1313, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο-Πειραιάς και 51 («Ασημένιο Βέλος»), η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Με βάση τις μαρτυρίες των εργαζομένων του ΣΚΑ, η αμαξοστοιχία 1313 παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και λίγο έλειψε να πέσει πάνω στην αμαξοστοιχία 51.

Η ετοιμότητα του υπευθύνου της τηλεδιοίκησης του ΣΚΑ, ο οποίος κυριολεκτικά ούρλιαζε στον ασύρματο, καλώντας τον μηχανοδηγό της 1313 αμαξοστοιχίας να σταματήσει, αποδείχθηκε σωτήρια αφού στο τέλος αποφεύχθηκε νέα σύγκρουση.

Ο ΟΣΕ ως διαχειριστής της υποδομής, προχώρησε αμέσως στην καταγραφή του περιστατικού, ενώ αρμόδια στελέχη της Hellenic Train υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι για το συμβάν δεν φέρει ευθύνη ο μηχανοδηγός, αλλά η ολισθηρότητα των γραμμών.

Με πληροφορίες από τα ΝΕΑ και το gazzetta.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα