1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τα δωρεάν του Ιουνίου


Λίγο οι λογαριασμοί του ρεύματος, λίγο η βενζίνη, λίγο οι συναυλίες του καλοκαιριού και τα λεφτά που μαζεύεις για διακοπές έχουν συρρικνώσει το μηνιάτικο σου, με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να περικόψεις κάπως τις εξόδους σου. Ωστόσο μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε έξω και να παρακολουθήσεις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και καλλιτεχνικές εκθέσεις, χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις ευρώ από την τσέπη σου.

Park your Cinema: “Juno” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ (4 Ιουνίου)

Το καθιερωμένο πλέον Park your Cinema συνεχίζεται και ανανεώνει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες και κλείνουμε από τώρα ραντεβού για αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές κάτω απ’ τα αστέρια. Στις 4 Ιουνίου οι θεατές μπορούν να προσέλθουν στον πανέμορφο χώρο του Ξέφωτου στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν το Juno του Jason Reitman που κυκλοφόρησε το 2007 με την Έλεν Πέιτζ να πρωταγωνιστεί και να συγκλονίζει στο ρόλο μιας 16χρονης που έχει να αντιμετωπίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

«Η Κλασική Μουσική κοντά σου» από την Ορχήστρα Academica των Αθηνών (26 Μαΐου – 6 Ιουνίου)

Το Ωδείoν Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιώ ν της oρχήστρας του Academica Αθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική.

Σε διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου η Ορχήστρα Academica με Σολίστ στον Οδυσσέα Καρέλη θα παρουσιάσει το Κονσέρτο για βιολί και έγχορδα σε σι ύφεση μείζονα του Giovanni Battista Pergolesi τη «Συμφωνία για έγχορδα αρ. 8 σε ρε μείζονα» του Felix Mendelssohn Bartholdy και τη Σονάτα αρ. 3 σε ντο μείζονα του Gioachino Rossini.

Ο δεύτερος κύκλος συναυλιών ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά πόλη στην Αττική για τον Ιούνιο.

1/6 | 8.30 μ.μ.

 Δήμος Νίκαιας – Ρέντη |Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”

3/6 | 8.30 μ.μ.

Δήμος Ηρακλείου – Πολιτιστικό κέντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου”

6/6 | 10 π.μ.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης | Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

The Two Met: Ομαδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (11 Μαΐου – 11 Ιουνίου)

11 μέρες έχεις ακόμη στη διάθεσή σου για να παρακολουθήσεις στην Ελληνοαμερικανική Ένωση την ομαδική έκθεση The Two Met σε επιμέλεια του πολυεπιστημονικού καλλιτέχνη, James M. Lane. Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται video, animations, φωτογραφίες, εικαστικά έργα με παραδοσιακά μέσα, σχέδια, χαρακτικά και 3D ψηφιακές εικόνες των James W. Lane και Σοφίας Ντούμα-Lane, τα οποία διαλέγονται με έργα προγόνων και απογόνων τους σε μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική συνάντηση.

Φωτογραφική Έκθεση Synchronicities στην Luminοus Eye (3 Ιουνίου – 29 Ιουνίου)

Η Luminous Eye συνεχίζοντας τη δράση της, διοργανώνει, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Photo Festival 2022, έκθεση φωτογραφιών των συνιδρυτών της, Βασίλη Γεροντάκου, Χάρη Κακαρούχα, Εύης Καραγιαννίδη, Κατερίνας Καρανίκα και Παύλου Παυλίδη με τίτλο “Synchronicities”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 στις 3 Ιουνίου στη Luminous Eye (Μητσέων 2, Αθήνα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου.

Μπάμπης Τσέρτος- Μελίνα Κανά στο Θέατρο Βράχων (17 Ιουνίου)

Δύο σπουδαίοι μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής για να παρουσιάσουν από κοινού ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεχωρίζει στο Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων και θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου. Φρόντισε να πας από νωρίς για να πιάσεις όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

«Συναξάρια Μαρτυρίες Μάρτυρες 1922» της Μιχαέλας Αντωνίου (24 Ιουνίου)

Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση σε συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων με την Περιφέρεια Αττικής και σχετίζεται με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αξίζει να την παρακολουθήσεις.

Νίκος Σαμαράς – Ασπασία Στρατηγού στο Θέατρο Βράχων (26 Ιουνίου)

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2022 μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Νίκο Σαμαρά και την Ασπασία Στρατηγού σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη επί σκηνής, με την δεύτερη να ντύνει με τη φωνή της συνθέσεις του πρώτου, αλλά και να ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια από άλλους δημιουργούς.

Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου (21 Ιουνίου)

Στις 21 Ιουνίου θα διοργανωθεί η φετινή Γιορτή της Μουσικής, η οποία θα μας επιφυλάσσει μπόλικες δωρεάν μουσικές εκπλήξεις. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η διοργάνωση στον Κήπο του Μεγάρου όπου και συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικό Κάτια Μολφέση, και το Συγκρότημα κρουστών Τύπανα (Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, Νίκος Μεταλληνός, Μάριος Μουζακίτης, Μπάμπης Ταλιαδούρος, Δημήτρης Αργυρόπουλος), το οποίο έχει επιλέξει για το πρόγραμμά του το εμβληματικό έργο “Drumming”του Steve Reich. Οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής οφείλουν να σπεύσουν.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα