1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Στα 45 μου βρήκα τον τρόπο να μην κοιτάζω απλά το ρολόι, αλλά να κάνω ο, τι και αυτό: να προχωράω!


Όποιος σκορπάει τον χρόνο του, δεν τον ξαναμαζεύει“. Από μικρό κορίτσι που ήμουν, θυμάμαι τη γιαγιά μου να λέει ξανά και ξανά τη συγκεκριμένη παροιμία. Τότε, ήμουν πολύ μικρή για να καταλάβω πόση σοφία και αλήθεια περικλείει η συγκεκριμένη φράση. Σήμερα που είμαι μεγάλη, είμαι σε θέση και να την καταλάβω και να την κάνω πράξη.

Χρειάστηκε, βέβαια να περάσω τα 40 μου και να κάνει μέσα μου το “κρακ”, το “σπάσιμο”, ώστε να αναρωτηθώ αν αυτός ο φρενήρης τρόπος ζωής με ικανοποιεί ή απλά έχω επιτρέψει να με “καταπιεί” η συνήθεια της ρουτίνας. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα γεράματα για να κάνουμε έναν απολογισμό ζωής. Οι απολογισμοί πρέπει να γίνονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας για να μπορέσουμε να διορθώσουμε όσα δεν μας επιτρέπουν να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένες και το κυριότερο να ζούμε! Να απολαμβάνουμε, όσα μας ευχαριστούν και όσα ονειρευόμαστε.

Γιατί, όπως έλεγε και ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Sam Levenson: “Μην κοιτάζεις το ρολόι, κάνε ό,τι κάνει. Προχώρα“. Και μέχρι πριν λίγο καιρό, το μόνο που έκανα ως εργαζόμενη μητέρα, ήταν να κοιτάζω το ρολόι για να τα προλάβω όλα μέσα στο 24ωρο και στο τέλος να γκρινιάζω γιατί δεν έχει περισσότερες ώρες η ημέρα.

Δεν προχωρούσα. Μόνο έτρεχα… Σπίτι-γραφείο-δραστηριότητες-ψώνια. Έτρεχα να ξυπνήσω νωρίς να μαγειρέψω, αν δεν το είχα κάνει το προηγούμενο βράδυ επειδή δεν είχα άλλες αντοχές. Να ετοιμάσω το παιδί, να ετοιμαστώ εγώ για το γραφείο, βάζοντας ο, τι έβρισκα στη ντουλάπα μου. Ευτυχώς ο σωματότυπός μου δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια, οπότε η γκαρνταρόμπα μου είναι η χαρά του… vintage, αφού πού χρόνος να βγω στα μαγαζιά για ψώνια. Και όταν βρίσκω λίγο χρόνο, πηγαίνω για αγορές που αφορούν το παιδί και το σπίτι. Οι δικές μου προτεραιότητες στο ασφυκτικό μου ωράριο, είχαν περάσει σε τελευταία μοίρα. Και όταν πήγαινα για να αγοράσω κάτι για εμένα, θα έλεγα πως ήταν κάτι σαν “οι αγορές του τρόμου”. Να βρω κάτι στα γρήγορα για να προλάβω.

Μέχρι που έσβησα τα 45 κεράκια στην τούρτα και αναρωτήθηκα: “Τι κάνω;”. Τι κάνω για εμένα; Έτσι, σε αυτά τα γενέθλια, αποφάσισα να κάνω στον εαυτό μου, ένα δώρο: μια ζωή περισσότερο ποιοτική. Κι επιτέλους να βρω χρόνο να ασχοληθώ με ένα χόμπι που μου άρεσε από παιδί: τη φωτογραφία! Να ξεκινήσω μαθήματα φωτογραφίας.

Για να συμβεί αυτό όμως, έπρεπε να βρω κενό στο πρόγραμμά μου. Και το βρήκα. Αφού πρώτα ανακάλυψα την Answear.gr, τον απόλυτο προορισμό για online shopping με πάνω από 600 premium fashion brands σε γυναικεία, αντρικά, παιδικά, ρούχα παπούτσια, αξεσουάρ αλλά και είδη για το σπίτι. Δε μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου όταν μπήκα στο answear.gr και ανακάλυψα τον κόσμο που απλωνόταν στην οθόνη μου. Σκέφτηκα αμέσως ότι εδώ μπορώ να βρω όλα όσα χρειάζομαι. Εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού μου.

Μα το κυριότερο; Εδώ μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου τα δώρα που χρόνια τώρα ήθελα να του κάνω και δεν προλάβαινα. Στην Answear.gr, ξανασυναντήθηκα με το στυλ μου που το είχα εγκαταλείψει. Βρίσκω ακόμη και ολοκληρωμένες και στιλάτες προτάσεις για όλες τις ώρες και υποχρεώσεις της φορτωμένης ημέρας μου.

Προτάσεις για το γραφείο

Για το γραφείο, μπορείς να ανακαλύψεις απίθανες προτάσεις που συνδυάζουν το στυλ και την άνεση. Το πράσινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα και φέτος είναι στα trends της μόδας.

Έτσι, επέλεξα ένα ψηλόμεσο, υφασμάτινο παντελόνι από τη συλλογή MAX & Co σε βαθύ πράσινο χρώμα που ταιριάζει με πολλές αποχρώσεις, τόσο ψυχρές όπως το γκρι όσο και θερμές όπως το καφέ ταμπά.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%890

Το μαύρο πουκάμισο είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε capsule συλλογή μίας γυναίκας. Επίσης, μπορώ να το φοράω όλες τις ώρες της ημέρας και με κάνει να νιώθω πάντα ασφαλής. Το μαύρο πουκάμισο από τη συλλογή της Pinko είναι ο, τι ακριβώς έψαχνα.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%892

Κι επειδή το ζητούμενο είναι να αισθάνομαι άνετα όλη μέρα, βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στα μαύρα loafers από τη συλλογή Liu jo τα οποία συνδυάζουν άνεση και στυλ. Αναβαθμίζουν αμέσως ένα all day look και ταιριάζουν κυριολεκτικά με τα περισσότερα items της γκαρνταρόμπας μου: φούστα ή φόρεμα, υφασμάτινο παντελόνι αλλά και τζιν.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%894

Οι τσάντες μου θυμίζουν εκείνη του… Sport Billy, αφού κουβαλάω τα πάντα μέσα σε αυτές. Αλλά από την άλλη δεν θέλω να έχουν μεγάλο όγκο. Και βρήκα αυτό ακριβώς που έψαχνα στη μαύρη τσάντα Guess που με βόλεψε πολύ, καθώς είναι πρακτική και κομψή, δίνοντας στιλιστικά points στην καθημερινή μου εμφάνιση.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%896

Προτάσεις για την εκδρομή

Στην answear.gr, θα βρεις πολλές προτάσεις και για τις εκδρομές που θα κάνεις με την οικογένειά σου. Ή για διάφορες άλλες εξορμήσεις και βόλτες στην εξοχή που απαιτούν άνεση, αλλά διατηρώντας πάντα το στυλ.

Το ψηλόμεσο τζιν από τη συλλογή Tommy Hilfiger είναι άνετο, κολακεύει τον σωμοτότυπό μου, ενώ μπορώ να το συνδυάσω με ένα φούτερ, ή ένα top, ή πουκάμισο για ένα πιο chic look.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%898

Τα sneakers αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου και κάθε εποχή φροντίζω να αγοράζω κι ένα καινούριο ζευγάρι. Αυτό το φθινόπωρο έκανα τη σοφότερη αγορά κι επένδυση με τα λευκά sneakers από τη συλλογή Karl Lagerfeld. Εκτός από κλασικό τον συνδυασμό με τζιν, τα φοράω non stop με κοστούμι για ένα πιο ανατρεπτικό look.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%8910

Ψάχνοντας για πανωφόρι, έπεσα πάνω σε ένα φούξια crop μπουφάν από τη συλλογή Moschino Jeans. Και ήταν σαν να με καλούσε να το αποκτήσω. Και το απέκτησα! Και είναι από τις αγορές που δεν μετάνιωσα, αντίθετα ποτέ άλλοτε ένα ρούχο δεν με έχει κάνει να αισθάνομαι τόσο υπέροχα, όταν το φοράω. Το crop στυλ αναδεικνύει τον σωματότυπό μου, ενώ το φούξια χρώμα είναι παιχνιδιάρικο, φτιάχνοντάς μου τη διάθεση. Και ναι, στα 45 μου μπορώ και αισθάνομαι ένα… Barbie girl!

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%8912

Για την έξοδο

Μπορεί ο χρόνος για μια βραδινή έξοδο ή για μια βόλτα με τον σύζυγό μου ή τις φίλες μου να μην είναι τόσος, όσο θα ήθελα, όμως, έχω αποφασίσει να είναι ποιοτικός και… στιλάτος! Και στην answear.gr βρήκα και για αυτές τις περιστάσεις τις προτάσεις που ταιριάζουν.

Κι επειδή η θηλυκότητα δεν έχει ηλικία, το δερμάτινο φόρεμα από τη συλλογή Custommade είναι η ιδανική επιλογή που με κάνει να αισθάνομαι σέξι, αλλά πάνω από όλα άνετη και καλά με το ρούχο που φοράω.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%8914

Ψάχνοντας για παπούτσια, έπεσα πάνω στις δερμάτινες μπότες από τη συλλογή Guess που μου έκαναν αμέσως το κλικ. Ταιριάζουν άψογα με φόρεμα, ενώ με κολάν και πουκάμισο αποτελούν έναν σοφιστικέ συνδυασμό για όλες τις ώρες!

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%8916

Κι επειδή κάθε φορά που περιηγούμαι στο e shop της answear.gr, βγαίνει από μέσα μου η fashion expert, ολοκλήρωσα το βραδινό μου look με μία μικρή μαύρη δερμάτινη τσάντα, σωστό κομψοτέχνημα. Είναι από τη συλλογή Coach και οι χρυσές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

%cf%83%cf%84%ce%b1-45-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%b6%cf%8918

Η answear.gr, λοιπόν, λειτούργησε για εμένα ως το “χέρι” που με τράβηξε και μου έδειξε πως υπάρχουν λύσεις για όλα. Μπορώ να αγοράζω εδώ όλα όσα χρειάζομαι, χωρίς να ξοδεύω χρόνο και να τα έχω πολύ γρήγορα στο σπίτι μου. Ο χρόνος που ξόδευα σε ψώνια, μετατράπηκε σε χρόνο για μαθήματα φωτογραφίας. Στα 45 μου βρήκα τον χρόνο να κάνω αυτό που πάντα αγαπούσα. Και να ανακαλύψω μέσα από τη φωτογραφία, την ομορφιά στην καθημερινότητα και σε μέρη που μέχρι τώρα δεν είχα προσέξει!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα