1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας | Συνταγές


Σοκολατόπιτα κλασική με μπόλικο σιρόπι καλυμμένη με γλάσο σοκολάτας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας αλλά και να το σερβίρετε στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις; Μια εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό γλυκό, την αγαπημένη σοκολατόπιτα όπου ένα απλό κέικ σιροπιάζεται, καλύπτεται με γλάσο σοκολάτας και μεταμορφώνεται στο απόλυτο σοκολατένιο γλύκισμα!

Υλικά συνταγής

  • Για το σιρόπι
  • 200 ml (1 κούπα) νερό
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 3 κ.σ. (30 γρ.) κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το κέικ
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 80 γρ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml ζεστό γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι, την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά σταματάτε το ανακάτεμα, αφήνετε το σιρόπι να πάρει 1 βράση και το αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την ζάχαρη, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε το ζεστό γάλα με τα αυγά, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
  3. Ενώνετε το μείγμα υγρών με το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Το αδειάζετε και ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ διαστάσεων 20 x 30 εκ. περίπου.
  4. Το ψήνετε για 35 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει σχεδόν καθαρή. Αν βγει πολύ υγρή και λερωμένη με ζύμη ψήνετε λίγο ακόμα. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και αμέσως το σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει πολύ καλά και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  5. Για το γλάσο: Λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα ή σε ένα μικρό κατσαρόλι σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει τελείως την απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. 
  6. Στη συνέχεια λιώνε και την λευκή σοκολάτα και με ένα κουτάλι περιχύνετε τη σοκολατόπιτα κουνώντας γρήγορα το χέρι σας για να σχηματίσετε λευκές γραμμές στην επιφάνεια του σοκολατένιου γλάσου. Καλή σας απόλαυση.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα