1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο – Θα τη λατρέψετε

Τα κολοκυθάκια είναι ιδιαίτερα υγιεινά και γευστικά. Το συγκεκριμένο λαχανικό μπορούμε να το γευτούμε είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο είτε στην κατσαρόλα σε άπειρους συνδυασμούς. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία πολύ εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα λατρέψουν όλοι.

Τip: Tο σημαντικό στα κολοκυθάκια είναι η αποθήκευσή τους. Καλό είναι, ωστόσο, να τα αποθηκεύουμε σωστά ώστε να μη χάσουν όλα τους τα συστατικά κατά την ψύξη. Αρχικά, πλύνετε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και αφήστε τα να στραγγίξουν. Έπειτα τρίψτε τα και μοιράστε τα σε αεροστεγή σακουλάκια! Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου αέρας. Και τέλος, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη ή την συντήρηση. Κάθε φορά που το επιθυμείτε βγάζετε ένα σακουλάκι, το αφήνετε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμα για χρήση!

Υλικά: 

2 κολοκυθάκια τριμμένα

1  πράσο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπερια πράσινη ψιλοκομμένη

2 αυγά

200 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα

3 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια,τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε το πράσο, τον άνηθο, την πιπεριά και τρίβουμε τα τυριά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι, προσθέτουμε και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το πράσο, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη ζύμη.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι σερβίρουμε.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα