1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σέσκουλα τσιγαριαστά με φέτα


Προετοιμασία

Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα τρυφερά σέσκουλα.

Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.

Έπειτα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Καθαρίζουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και έπειτα τα ψιλοκόβουμε.

Μαγείρεμα

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Τα αφήνουμε για 4΄- 5΄ σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Δυναμώνουμε την εστία στο δυνατό και προσθέτουμε τα σέσκουλα καθώς και λίγο αλάτι

Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4΄- 5΄ να πέσει ο όγκος τους και να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.

Αλέθουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα τρίμματα φέτας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Ανακατεύουμε για να λιώσει η φέτα.

Αποσύρουμε από την εστία να κοπεί ο βρασμός και να πέσει η θερμοκρασία.

Σε ένα πιάτο ρηχό απλώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι.

Επάνω τοποθετούμε τα σέσκουλα καθώς και τα λίγα ζουμάκια τους.

Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τα τσιγαριαστά σέσκουλα με φέτα τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα