1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ροξάκια της γιαγιάς – Εύκολα, κλασικά και πεντανόστιμα!


Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για μία πεντανόστιμα ροξάκια της γιαγιάς! Ένα γλυκό που συνοδεύεται πολύ όμορφα με ελληνικό καφέ.

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

Σχετικά άρθρα: Εντυπωσιακό κοτόπουλο με πετιμέζι και ψητά λαχανικά!

Υλικά

500γρ. αλεύρι γ.ο,χ

20γρ. κακάο

1 κ.γ ζάχαρη

15γρ. μπέικιν

6γρ. ξηρή μαγιά

70γρ. γιαούρτι 2%

190ml ηλιέλαιο

140ml νερό

2 αυγά

Για το σιρόπι

1000γρ. ζάχαρη

1000ml νερό

2 κ.σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε με το εξάρτημα του γάντζου για περίπου 5’ σε μέτρια ταχύτητα. Παράλληλα σ’ ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί, για όσο τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνονται στο μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2΄ακόμα.

Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί, κλείνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη και ελαστική και να κολλάει λίγο στα χέρια. Κατόπιν παίρνουμε το 1/3 από το ζυμαράκι μας, το τοποθετουμε σ΄ένα μπολ και το ζυμώνουμε με το κακάο για να γίνει η ζύμη μας σοκολατένια. Καλύπτουμε με μεμβράνη τα 2 μπολ και αφήνουμε τα ζυμαράκια μας σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώνουν για 90’ περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι τοποθετώντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζοντας σε δυνατή φωτιά για 10’. Αποσύρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.

Εφόσον οι ζύμες μας έχουν φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και χωρίζουμε και τις 2 ζύμες σε 3 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι λευκής ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο και κάθε κομμάτι σοκολατένιας ζύμης σε φιτιλί. Τοποθετούμε μέσα σε κάθε φύλλο από ένα φιτίλι, ρολάρουμε απαλά, αλλά χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσα στις 2 ζύμες, και βρέχουμε τις άκρες ώστε να μη μας ανοίξουν τα ροξάκια στο ψήσιμο. Κόβουμε τα ρολά σε 9-10 ίσα μέρη, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17’-20’ (ανάλογα το φούρνο μας) στον αέρα.

Μόλις τα ροξάκια μας ψηθούν τα ρίχνουμε καυτά στο κρύο σιρόπι και περιμένουμε για 3’-4’ να τραβήξουν ανακατεύοντάς τα.

Συνοδεύουμε με καφέ ή τσάι ή ακόμη και με παγωτό!

Καλή σας Απόλαυση!!!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα