1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Πώς να μαυρίσεις χωρίς ήλιο;


Έχουμε φάει ήδη τον μισό Ιούνη κι ακόμη περιμένουμε να καλοκαιριάσει κάπως, να βγει λίγος ήλιος βρε αδερφέ να τρέξουμε με ξέπλεκες τις κοτσίδες μας –ή και χωρίς- στις παραλίες. Παρόλα αυτά ο καιρός δεν μας κάνει τη χάρη αφού έχει πάθει Λονδίνο κι όταν δεν είναι νεφοσκεπής τις ρίχνει τις βροχούλες και τις καταιγίδες του. Mέσα σε όλα λοιπόν δεν μπορούμε και να μαυρίσουμε αποκτώντας αυτή την ινσταγκραμική σοκολατί απόχρωση στο δέρμα μας η οποία –ας μην κοροϊδευόμαστε- είναι άκρως ερωτεύσιμη. Παρόλα αυτά δεν θέλουμε να στεναχωριέσαι ούτε να βαρυγκομάς. Τρόποι και λύσεις για να μαυρίσεις το κορμί σου το φιδίσιο δίχως να λιαστείς με τις ώρες υπάρχουν κι εμείς είμαστε εδώ να σου τους αποκαλύψουμε.

Self tan προϊόντα κι Άγιος ο Θεός

Υπάρχουν πολλά αυτομαυριστικά προϊόντα στην αγορά, όπως κρέμες, λάδια και σπρέι, που μπορούν να σου προσφέρουν μια εμφάνιση μαυρισμένου δέρματος.

Τα περισσότερα self tan προϊόντα περιέχουν DHA ή διυδροξυακετόνη, επίσης γνωστή ως γλυκερόνη. Oι ουσίες αυτές αντιδρούν με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και μετά από μερικές ώρες υπάρχουν ορατές αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, οι οποίες συνήθως διαρκούν περίπου 5 έως 7 ημέρες. Ορισμένα προϊόντα self tan περιέχουν επίσης το αμινοξύ τυροσίνη, το οποίο διεγείρει και αυξάνει την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7-8€ και υπάρχουν λύσεις για κάθε πορτοφόλι. 

Καν’ το όπως ο Ρος στα Φιλαράκια

Ο αγαπημένος χαρακτήρας των Friends είχε μια ξεκαρδιστική εμπειρία σε ένα κέντρο σολάριουμ η οποία έχει σίγουρα αποτυπωθεί στη μνήμη των fans της διάσημης τηλεοπτικής σειράς. Δεν χρειάζεται ωστόσο να ταλαιπωρηθείς σαν τον Ρος αφού υπάρχουν εξειδικευμένα και πιστοποιημένα κέντρα σολάριουμ ώστε να αποκτήσεις το πολυπόθητο μαύρισμα που θες μετά από λίγες συνεδρίες. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και το μαύρισμα που θες να πετύχεις οργανώνεις τις επισκέψεις σου στο εκάστοτε κέντρο σολάριουμ και ξεκινάς φυσικά μετρώντας 1 Misssissippi.

Βάλε λάδι καρύδας και πούδρα κακάου

Όπως το λάδι καρύδας, έτσι και η πούδρα κακάο με τη λοσιόν ενεργοποιούν τη μελανίνη και σου προκαλούν μαύρισμα με φυσικό τρόπο. Αφού δημιουργήσεις μια πάστα (με την πούδρα κακάου και μια λευκή λοσιόν) την απλώνεις προσεκτικά σε όλο σου το σώμα κι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία καθημερινά μέχρι να αποκτήσεις το επιθυμητό μαύρισμα.

Δες τον καφέ και το τσάι με άλλο μάτι

Ο καφές και ο καμένος τσάι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά μαυριστικά για το δέρμα. Μπορείς να φτιάξεις ένα διάλυμα καφέ ή τσαγιού με νερό και να το εφαρμόσεις στο δέρμα σου με ένα βαμβάκι ή ένα σφουγγαράκι. Άφησε το να στεγνώσει και θα δεις μια ελαφριά απόχρωση στο δέρμα σου. Αυτή η μέθοδος μπορεί να προσφέρει ένα φυσικό και ελαφρύ μαύρισμα, ωστόσο πρέπει να γνωρίζεις ότι η διάρκειά του είναι συνήθως περιορισμένη.

Τρώγε σωστά κι έχε υπομονή

Η μελανίνη ενισχύεται κυρίως με τη βιταμίνη Α και την β- καροτίνη που προέρχεται από τροφές όπως τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα καρότα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα, το σπανάκι, τα αυγά, το ψάρι, το ελαιόλαδο και το μπρόκολο. Φτιάξε λοιπόν ανάλογα το διατροφικό σου πρόγραμμα.

Πίνε πολύ, πολύ, πάρα πολύ νερό

Ξεκίνα με 8 ποτήρια ημερησίως αλλά μην σταματήσεις μέχρι να ξεδιψάσεις τελείως. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος που με κόπο απέκτησες χωρίς να έρθεις σε επαφή με τον ήλιο, επομένως μην τη λησμονάς.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα